(VIDEO) Novi kružni tok na Vidovdanskom trgu, naredne nedelje spreman za saobraćaj

Uzevši u obzir vanredno stanje i otežavajuće okolnosti zbog zabrane kretanja, rokovi za završetak radova koji se odvijaju na kružnom toku na Vidovdanskom trgu su prolongirani, te se umesto 24. aprila, završnica očekuje tokom naredne nedelje.

Prema rečima gradonačelnice Dušanke Golubović, sredstva za realizaciju ovog projekta u celosti su obezbeđena iz budžeta Grada Sombora, a inicijativa za izgradnju istog je potekla od građana i saobraćajne policije.

-Izgradnja ovog režima kružnog toka, započeta je pre svega na inicijativu kako brojnih građana, tako i saobraćajne policije, s obzirom na nebezbednu saobraćajnicu koja je postojala pre toga. U skladu sa akcijom „Otvoreni dani“ , koju smo imali u mesnoj zajednici Crvenka, postojala je i sugestija građana, da se u ovom delu, u samom vencu grada, uradi i jedan vod kanalizacije koji do sada nije postojao, te su postojeći planirani radovi iskorišteni da se i jedan ovakav životni problem naših sugrađana reši, kaže Golubović.

Građevinski inženjer, Igor Čačić, objašnjava da radovi teku dobro, uprkos nepredviđenim okolnostima i usporavanju koje je usledilo nakon uvođenja vanrednog stanja, izazvanog epidemijom virusa korona.

-Ovo su sada završni radovi, priprema za završni sloj asfalta. Delimično sada radimo i atmosfersku kanalizaciju. Uglavnom radovi teku po nekom planu, manje-više sa tim nekim nepredviđenim okolnostima, zaključuje Čačić.