(VIDEO) Održana 6. sednica Skupštine opštine Kula-ostvarena dobit u komunalnim preduzećima 9 miliona dinara

Skupština opštine Kula je na današnjoj sednici, kojom je predsedavao predsednik Skupštine opštine Kula, Velibor Milojičić, donela Odluku o naknadama za korišćenje javnih površina, kojom je utvrđena visina naknada za korišćenje javnih površina na teritoriji opštine Kula.
Na samom početku sednice lokalnog parlamenta, potvrđen je mandat odbornici sa izborne liste „Pokret obnove Kraljevine Srbije – Marko Košutić“, Borki Gak, koja je u odborničkim klupama zamenila nosioca liste Marka Košutića, jer je na prethodnoj sednici podneo ostavku.
Pored toga, većinom glasova odbornika SO Kula usvojeni su Izveštaji o poslovanju javnih komunalnih preduzeća čiji je osnivač opština Kula za 2018. godinu. To su: JKP „Komunalac“ Kula, JKP „Vodovod“ Crvenka i JKP „Radnik“ Sivac, koji su prethodnu godinu završili pozitivno, sa ostvarenom dobiti, te su odbornici dali saglasnost na Odluku nadzornih odbora u tim preduzećima o raspodeli dobiti za 2018. godinu. Ostvarena dobit u ovim komunalnim preduzećima, u iznosu od 9 miliona dinara, biće uplaćena u budžet Opštine Kula.

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=xyATL4Y7_cg[/embedyt]

SO Kula usvojila je i Rešenje o davanju saglasnosti na rebalans plana poslovanja crvenačkog „Vodovoda“ za 2019. godinu. Takođe, odbornici SO Kula su na današnjoj sednici imenovali Izbornu komisiju za sprovođenje izbora za članove saveta mesnih zajednica i drugostepenu Izbornu komisiju za sprovođenje izbora za članove Saveta mesnih zajednica. Izborna komisija broji pet članova i isto toliko zamenika članova. Predsednik je Stjepan Vakula, a zamenik predsednika Edit Balint, oboje diplomirani pravnici. Drugostepena izborna komisija broji po tri člana i isto toliko zamenika članova. Predsednik drugostepene Izborne komisije za sprovođenje izbora za članove saveta mesnih zajednica je Stefan Gelevajčuk, a njegov zamenik Ištvan Nađ, obojica diplomirani pravnici.
Predsednik Skupštine opštine Kula, Velibor Milojičić, istakao je da je atmosfera bila konstruktivna, zahvalio se opoziciji na aktivnom učešću i sugestijama na sednicama, te naglasio da će svaka dobra ideja biti razmotrena. Izrazio je veliko zadovoljstvo stanjem u opštinskim komunalnim preduzećima, najavio da je u proceduri izrada rebalansa budžeta za 2019.godinu i potvrdio da se očekuje veći priliv novca sa viših instanci vlasti, kako bi se u najskorije vreme realizovali veliki projekti u našoj opštini.