(VIDEO) Ove godine dva „Zlatna pera Ravangrada“

Udruženje građana „Ravangradsko proleće“ i Kulturni centar „Laza Kostić“ Sombor i ove godine su, povodom 24. maja, „Dana slovenske pismenosti”, dodelili nagradu „Zlatno pero Ravangrada”. Ovogodišnji laureati su prof. dr Mara Knežević, naučni radnik i književnica, kao i Dušan Kolundžija, novinar i publicista. 

„Ovo priznanje posebno osećanje zadovoljstva izaziva i ispunjenost, jer je time moj dugogodišnji rad prepoznat među ljudima sa kojima se svakodnevno srećem“, izjavila je Mara Knežević, dobitnica nagrade.

„Drago mi je što evo dobijam priznanje i u svom gradu i mislim da im je drago takođe to što su prepoznali ljudi ovo što ja radim, a mislim posebno na moj taj publicistički rad, gde sam dosta knjiga napisao o ovom gradu“, rekao je Dušan Kolundžija. 

Sastav žirija ove godine činili su Mario Prosenica, sekretar UG „Ravangradsko proleće“, zatim istoričar Branislav Ćurčić i direktorka KC „Laza Kostić“, Vesna Šašić. Okupljene je pozdravio i član Gradskog veća za kulturu, Borislav Staničkov. 

„Posebno mi je drago da su laureati zaista pregaoci u svom poslu, kako prof. dr Mara Knežević, tako i uvaženi Dušan Kolundžija, koji decenijama vodi glavnu reč, piše kada je u pitanju ne samo sport nego i ostala važna zbivanja u Gradu Somboru“, rekao je Staničkov. 

Priznanja su uručena u Velikoj sali Kulturnog centra „Laza Kostić“, uz poštovanje protivepidemijskih mera. Moderator manifestacije bio je književnik David Kecman.