fbpx
21°C
Clear sky

(VIDEO) Počeo sa radom Dnevni boravak u OŠ „Dositej Obradović“

Počeo sa radom Dnevni boravak u OŠ „Dositej Obradović“

Gradonačelnik grada Sombora Antonio Ratković danas je sa svojim saradnicima, posetio OŠ „Dositej Obradović“ i obišao novootvoreni Dnevni boravak u sklopu škole, koji će služiti da učenici od prvog do petog razreda mogu  kvalitetno provoditi svoje vreme koje nije vezano za samu nastavu.

U renoviranje 200 m2  prostora uloženo je nešto preko 6 miliona dinara koje je obezbedila lokalna samouprava grada Sombora.

„Započeli smo 2019. godine i evo zajedno sa direktorom škole smo uspeli da radove privedemo kraju i da od 1. septembra deca imaju prostor gde će moći da provedu svoje slobodno vreme, da urade svoje domaće zadatke i svakako da uživaju i da se igraju. Posle tri godine truda uspeli smo da otvorimo jedan jako lep objekat i ono što je bitno je da objekat radi od 7 do 18 časova i da je kapacitet objekta za 60-toro dece“, rekao je gradonačelnik Sombora Antonio Ratković.

Direktor OŠ „Dositej Obradović“, Vladimir Karanović, ističe ključnu ulogu gradskih vlasti za dobijanje jednog ovakvog objekta:„Sa zadovoljstvom možemo reći da u saradnji sa Gradom, kojem se ovim putem zahvaljujem, koji su pored ovih teških uslova uspeli da odvoje sredstva da se ovo završi i da naši učenici kojih ove godine imamo opet četiri odeljenja i oni svi koriste ovaj prostor u svakodnevnoj nastavi“.

Pokretanjem Dnevnog boravka stiču se svi uslovi da se deca, dok su u školi, osećaju kao da su kod kuće i da vreme koje provode u boravku bude ispunjeno kvalitetnim sadržajem.

Tagovi:
Pročitajte još: