(VIDEO) Počinje rekonstrukcija biciklističke staze u ulici Dimitrija Tucovića u Apatinu

Građani opštine Apatin u najvećoj meri su zainteresovani za nova dečija igrališta, kao i za rekonstrukciju biciklističkih staza u gradu, pokazala je anketa koja je sprovedena na teritoriji opštine.

„Imali smo veliki broj žalbi sugrađana na sadašnje stanje biciklističkih staza, kao i potrebu za izgradnjom novih i to je ono što smo stavili kao prioritet na početku ovog mandata. Ono što je naša želja je da do kraja ove godine rekonstruišemo desnu stranu biciklističke staze u ulici Dimitrija Tucovića. Sa radovima će se početi već krajem ove nedelje, a oko 800 m2  biciklističke staze  biće rekonstruisano do kraja godine“,  rekla je predsednica opštine Apatin Dubravka Korać.

Ona je predstavila elaborat, urađen u saradnji sa Kancelarijom za lokalni ekonomski razvoj, u kome je ispitano stanje svih biciklističkih staza. Detaljno je analizirana trenutna situacija, isplanirani su koraci rekonstrukcije, a predviđene su i nove trase koje će se graditi u budućnosti.

„Trenutno postoji 12 km biciklističkih staza koje nisu u zavidnom stanju. S proleća je u planu da se krene sa rekonstrukcijom biciklističke staze Apatin – Banja Junaković, a pokušaćemo i da kroz sredstva različitih fondova dobijemo novac za izgradnju biciklističke staze Banja Junaković – Svilojevo. Tu je predračunska vrednost zaista velika, ali mislimo da bi bilo od velikog značaja da imamo tu stazu i naše je opredeljenje da se u narednom periodu bavimo ovom temom“, poručila je Dubravka Korać.