(VIDEO) Prijem kod gradonačelnice povodom Svetskog dana dobrovoljnih davalaca krvi

Povodom   Svetskog dana dobrovoljnih davalaca krvi  u lokalnoj samoupravi je i ove godine organizovan  prijem dobrovoljnih davalaca krvi sa teritorije grada Sombora. Dušanka Golubović, gradonačelnica  Sombora i dr Dalibor Forgić, član Gradskog veća za oblast zdravstva i socijalne zaštite zahvalili su se dobrovoljnim davaocima krvi na humanosti i apelovali na sve građane,  kojima to zdravstveno stanje omogućava, da daju krv.

„Veliko je zadovoljstvo primiti bar deo onih koji su tokom prošle godine dali svoj doprinos i dali krv pre svega u humane svrhe. Svoj skromni doprinos tokom prethodnih godinu dana dali su i članovi gradskog veća sa mnom na čelu i nadam se da je to bar malim delom popravilo rezultat u bazi krvi, koju smo iz Sombora uputili ka Novom Sadu jer su se u tom smislu propisi promenili. Zbog toga smo u velikoj meri bili i zabrinuti da li će to uticati na volju građana da daju krv i da li će to uticati na snabdevanje krvi pre svega naših sugrađana ali kako čujem to sve dobro funkcioniše i u tom smislu nema nekih većih problema. Ono što bih možda ovom prilikom istakla iako nije direktno vezano za davalaštvo krvi već za ovu akciju koja se odnosi na broj donora koji je Republika Srbija do sada prepoznala i to je svakako aktivnost koju i na ovaj način treba promovisati i treba razmišljati makar za početak u pravcu da i sami postanemo donori organa.“ Istakla je gradonačelnica Sombora Dušanka golubović

Dr  Dalibor Forgić član gradskog veća grada Sombora zadužen za zdravstvo i socijalnu zaštitu se zahvalio ispred lokalne samouprave i u svoje lično ime svima koji su se odlučili na ovaj humani čin istakavši da svi oni koji daju krv, su veliki humanisti koji dajući krv drugima daju i deo sebe.

Gradonačelnica je ugostila i predstavnike GO Crvenog krsta Sombor koji od septembra prošle godine, od izmene zakona o transfuziji krvi nose veliku odgovornost prilikom prikupljanja ove za sve nas najznačajnije tečnosti, koja život znači. Svim dobrovoljnim davaocima krvi Svetsnjki dan dobrovoljnih davalaca krvi čestitali su i dr Milan Zobenica počasni predsednik GO Crvenog krsta Sombor, Dr Marija Gutović predsednik komisije za dobrovoljno davalaštvo krvi u Vojvodini i dr Dejan Milenković pomoćnik direktora opšte bolnice „Dr Radivoj Simonović“.