(VIDEO) Sa Turističkom organizacijom na Wine Fest u Somboru

Uz brojne manifestacije kojima se promovišu turistički potencijali naše opštine, Turistička organizacija opštine Kula zainteresovanim privrednicima omogućava odlazak na sajamske manifestacije van naše opštine. Nedavno je to bio Sajam etno hrane i pića u Beogradu, sledeći u nizu je Ravangrad Wine Fest u Somboru, o čemu smo razgovarali sa direktorom Turističke organizacije Vladimir Stanković.

„Ovo je 10.put da se Ravangrad Wine Fest organizuje i mi smo uspeli da obezbedimo ne samo štand za učešće našoj Vinariji Milisavljević i našim ženama iz Eko Kule,  nego i ostalim proizvođačima da obezbedimo prevoz. Ne radi se samo o promociji vina, tamo se nudi i prodaja svega sto je vezano za vinsku kulturu, a najznačajnija su predavanja. U 15 časova, počinje predavanje kako se vrši ocenjivanje vina, zatim u 15:45 imamo analizu tržišta vina i razvoj vinske kulture. Prema tome, pozvao bih sve naše sugrađane koji imaju afiniteta prema vinu da nam se priključe i da u nedelju 1. 12. u 12:00 časova, budu na otvaranju 10. po redu Wine Festa u Somboru“, rekao je Stanković.

Ove godine, u Somboru, svoje proizvode predstaviće i Vinarija Milisavljević. S tim u vezi, razgovarali smo sa Stevanom Milisavljevićem, vlasnikom vinarije.

„Ovo je na neki način jubilarna godina i za Vinariju Milisavljević. Naime i nama je deseta godina proizvodnje , počev od sadnje 2008. Godine. To praktično znači da su ovi vinogradi sada sposobni da daju maksimalan kvalitet grožđa i maksimalan kvalitet vina. Mi se radujemo ovom Wine Festu, jer ćemo na njemu  predstaviti naša najnovija vina, vina iz ove 10. godine, pogotovo „Chardonnay“. On je ove godine prefektan kao grožđe, a  sada već pokazuje da će biti perfektan i kao vino. Čak mislimo, da nijedne godine nismo proizveli tako dobar „Chardonnay“ kao ove godine i mi se radujemo da to ponudimo posetiocima Wine Festa, da i oni uživaju u tako visokom kvalitetu jednog belog vina. Takođe mislimo da predstavimo i naše najnovije vino, osmo vino, to je vino koje je nastalo spajanjem mladih zelenih oraha i crvene kupaže koja je nastala od četiri crvene sorte: merlot, pinot noir, zweigelt i game.

On takođe ističe da je to jedinstvena prilika da se probaju ne samo njihova, nego i vina konkurencije, te da na taj način budu u situaciji da sami procene kvalitet i dođu do većine potrošača.