(VIDEO) Sakupljeno preko 50 000 boca u akciji prikupljanja ambalažnog otpada

Akcija prikupljanja pesticidnog ambalažnog otpada sa poljoprivrednih gazdinstava na području Grada Sombora, sprovedena u saradnji Poljoprivredne stručne službe „Sombor“ i Grada Sombora, danas je završena. Akcija je dala izvrsne rezultate, a odziv poljoprivrednika je prema rečima nadležnih bio izuzetan.

„Grad Sombor u saradnji sa Poljoprivrednom stručnom službom napravio je jednu izuzetno jaku akciju. Ovih dana, skupili smo preko 50.000 ambalažnih boca za otrove, tako da ovo je akcija koja je sad jednostavno za pohvalu svake vrste“, naglašava član Gradskog veća za oblast ekololgije i zaštite životne sredine, Slobodan Stanić.

Stručni saradnik u zaštiti bilja, Tatjana Veselinović ističe da akcija prikupljanja ambalažnog otpada traje već nekoliko godina, ali i da joj je ove godine posvećena dodatna pažnja.

„Naše angažovanje zajedno sa gradom Somborom je pokazalo veoma dobre rezultate. U toku prošle nedelje, akcija je bila u svim naseljenim mestima u opštini Sombor, ili na području grada Sombora, a danas je u toku prikupljanje ambalažnog otpada samo sa područja grada Sombora, salašarskih naselja i MZ sa područja grada Sombora“, kaže Veselinović.

Ovom prilikom sakupljeno je 4.5 tone pesticidnog ambalažnog otpada koji će se dalje otpremiti u skladu sa odgovarajućim propisima. Cilj akcije je ukloniti opasan otpad i sačuvati životnu sredinu od njegovog štetnog uticaja.