(VIDEO) Somborski Festival vina i ove godine premašio očekivanja

Tradicionalni, 11. po redu, „Ravangrad vajn fest“, pod pokroviteljstvom grada Sombora, a u organizaciji Turističke organizacije grada Sombora, održan je juče na dve lokacije: u Sokolskom domu i u Mađarskoj građanskoj kasini. Posetioci su uživali u degustaciji bogate ponude hrane i pića, ali i u pratećem programu koji je uključio kulturno-umetnički i muzički deo, promocije i predavanja.


Blizu 100 izlagača iz Srbije, Crne Gore, Mađarske, Hrvatske i Makedonije, kao i već tradicionalni proizvođači iz Vojvodine, predstavili su se posetiocima najrazličitijim domaćim proizvodima, a izuzetnu ponudu vina, pratila je jednako kvalitetna ponuda sireva, suhomesnatih proizvoda, peciva i kolača.
Manifestaciju je posetila i gradonačelnica grada Sombora Dušanka Golubović sa saradnicima, koja je istakla da je Festival vina i hrane u Somboru jedinstvena manifestacija na području Zapadno-bačkog okruga, kao i to da je iz godine u godinu, sve veći broj izlagača i posetilaca.
Ovim povodom, razgovarali smo i sa proizvođačima vina, koji su takođe izrazili zadovoljstvo, kako organizacijom manifestacije, tako i odzivom posetilaca.
„Do sada smo učestvovali nekih sedam do osam puta, nisam siguran tačno koliko, ali dugi niz godina je u pitanju. Vrlo smo zadovoljni sa vinskom publikom ovde i njima se sviđaju naši proizvodi, tako da svakako zato i dolazimo iz godine u godinu“, rekao je Dušan Tatalović iz vršačke vinarije kupinovog vina „Tatalović“.
Sa Fruške Gore, vinarija „Mačkov podrum“ takođe je već dugi niz godina učesnik Festivala, a njihov predstavnik, Stanislav Gluvaković, imao je samo reči hvale za organizatore: „Što se tiče same organizacije, počev od samog pulta, promo pulta, do obezbeđivanja redovno leda gde se vina hlade, do obezbeđivanja prilaza samom objektu, parkinga, sve je stvarno na nivou“.
Aleksandar Kovačević, iz vinarije „Ravnica“ sa teritorije Inđije, kratko ali jasno nam je prezentovao svoje mišljenje: „Mi smo već jedno peti-šesti put ovde, klasična je organizacija, dobar sajam, zato stalno i dolazimo“.
U zabavnom delu programa, nastupili su „Zlatni zvuci”, „Romantik”, „Duo kumovi” i „Gitar art plus”, dok je u okviru edukativnog dela programa, u 15 časova, dr Tatjana Pivac (Prirodno-matematički fakultet Novi Sad) održala predavanje pod nazivom „Prednosti i izazovi vinskog turizma – međunarodna perspektiva”, a nešto kasnije, zainteresovani posetioci i proizvođači prisustvovali su i predavanju „Degustacija velikih vina”, somelijera i enologa dipl.ing.voćarstva i vinogradarstva, Ljubice Radan.