fbpx
Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.

(VIDEO) Studio klasičnog baleta pri Kulturnom centru “Laza Kostić” nastavlja sa radom

Studio baleta 7

U Kulturnom centru „Laza Kostić“ Sombor sa radom nastavlja Studio klasičnog baleta. Osnovan je pri Kulturnom centru prošle godine, s ciljem promocije klasičnog baleta u Somboru, a projekat je podržalo Ministarstvo kulture Republike Srbije. Grad Sombor prepoznao je potrebu za ovakvim programom, pa je tokom ove godine rad Studija finansiran iz lokalnog budžeta. Više o radu Studija govori Vesna Šašić, direktorka Kulturnog centra.

„Pokazalo se da je tačno ono što mi stalno ističemo, to je da je Sombor grad kulture, da postoji mnogo zainteresovanih za naše programe. S tim u vezi, Studio klasičnog baleta nastavlja, ali ovog puta uz podršku Grada. Ja bih želela ovom prilikom da se zahvalim našem osnivaču, Gradu Somboru, pre svega našem gradonačelniku, gospodinu Antoniju Ratkoviću, koji i te kako ima razumevanja za kulturu, za sve programe Kulturnog centra. Jako mi je drago što će ova deca moći da nastave da pohađaju časove. Takođe, drago mi je što imamo mnogo novih polaznika. Osim sa teritorije naše opštine, evo imali smo dosta poziva iz Apatina. Što se nas tiče, sva deca su dobrodošla“.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 025.rs (@portal025.rs)

Šašić je istakla da se časovi odvijaju subotom i nedeljom, u tri različite uzrasne kategorije, a svi časovi klasičnog baleta su besplatni za sve polaznike. Ona je dodala da se sa decom radi posvećeno i profesionalno.

„Imamo izuzetno dobrog pedagoga, to je Ana Janković, iz Udruženja baletskih umetnika Srbije. Sarađujemo sa trupom „Una Saga Serbica“, sa Udruženjem baletskih umetnika Srbije i ove godine, takođe, nadamo se podršci Ministarstva“.

Kao i protekle godine, i ove godine će, na samom kraju programa, biti organizovana dva javna časa, u junu i u septembru, a Šašić je izrazila nadu da će uspeti da upriliče i baletske predstave koje će polaznici prikazati svim zainteresovanim sugrađanima.

Tagovi:
Pročitajte još: