fbpx
Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.

(VIDEO) Udruženje „Čepom do osmeha” održalo ekološko-edukativne radionice u OŠ „Nikola Vukićević“ Sombor

Čepom do osmeha

Volonterska ekološko-humanitarna organizacija „Čepom do osmeha“, u saradnji sa kompanijom „Lidl“, sprovodi niz ekoloških akcija sa ciljem podizanja svesti građana o važnosti očuvanja životne sredine, kao i značaju humanosti. Jedna od tih akcija, danas je održana u Osnovnoj školi „Nikola Vukićević“ Sombor, u kojoj su učešće uzeli učenici trećih razreda.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 025.rs (@portal025.rs)


Ovom prilikom, mališani su imali zadatak da od plastičnih čepova naprave mozaike, a ideja je bila da na taj način, kroz igru, nauče više o reciklaži i primarnoj separaciji otpada. Pored toga, realizovan je i edukativni program, o kojem je nešto više rekla osnivačica i predsednica Udruženja, Vanja Petković.
„Imamo ekološko-edukativne radionice , gde ih učimo u stvari o širenju empatije i solidarnosti prema osobama sa invaliditetom i prema našoj životnoj sredini, u stvari motivišemo ih i učimo da, ipak promene leže u njima, da pojedinci mogu da doprinesu našoj životnoj sredini i da je na taj način unapređuju“.
Nakon obrazovnih aktivnosti sa đacima, organizovane su i aktivnosti u okviru ekološke akcije „Čisto iz ljubavi“, koja je podrazumevala čišćenje okoline železničke stanice u Somboru, a kojoj su se pridružili kako članovi organizacije, tako i svi zainteresovani građani.
„Nama nije cilj samo nešto očistiti, nama je cilj edukovati građane, koliko nam je priroda važna i koliko je važno adekvatno odvajati otpad“, istakla je predsednica Udruženja.
Budući da je današnja akcija uspešno realizovana, iz Udruženja „Čepom do osmeha“ napominju da će u narednom periodu biti organizovane slične aktivnosti i u ostalim osnovnim i srednjim školama, kao i u vrtićima na teritoriji Grada Sombora.

Tagovi:
Pročitajte još: