(VIDEO) Vodokanal bez prekida nastavlja sa podelom besplatnog sredstva za dezinfekciju

Podela besplatnog sredstva za dezinfekciju, koje je JKP “Vodokanal” započelo po izbijanju pandemije uzrokovane virusom korona, održava se u kontinuitetu, te je bez prekida omogućeno snabdevanje istim kako bi Grad Sombor mogao da dezinfikuje svoje javne površine i prostore, a građani redovno mogli da dezinfikuju svoje domove i površine koje koriste.

Od početka izbijanja pandemije izazvane virusom kovid 19, Javno komunalno preduzeće „Vodokanal“ se aktivno uključilo u suzbijanje posledica, shodno našim mogućnostima. S obzirom da na našem pogonu Fabrike vode Jaroš u Somboru, proizvodimo sredstvo na bazi natrijum hipohlorita koje mi inače koristimo za dezinfekciju vode za piće, od samog izbijanja pandemije, stavili smo na raspolaganje sve količine koje možemo da proizvedemo viška, dajemo ih na upotrebu Gradu i građanima Sombora“, objašnjava direktorka JKP „Vodokanal“, Jasmina Bobić.

Ona je dodala i da je ova usluga potpuno besplatna, te da je potrebno poneti jedino ambalažu u kojoj će građani odneti sredstvo za dezinfekciju.

„Svakodnevno punimo kanistere u našoj Upravnoj zgradi i u mesnim zajednicama, gradskim i seoskim, gde smo montirali kontejnere koji se svakodnevno dopunjuju“ , istakla je Bobić i naglasila da je sredstvo već razblaženo i da se koristi za dezinfekciju podova i radnih površina, kako unutrašnjih tako i spoljnih.

Prema njenim rečima, JKP „Vodokanal“ ne samo što vrši dezinfekciju javnih prostora, već i snabdeva druga javna preduzeća kako bi redovno vršili aktivnosti dezinfekcije grada. Takođe, obezbeđivanje neophodnog sredstva za dezinfekciju svih građana biće dostupno i ubuduće, dokle god to bude potrebno.