Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

(VIDEO) Zatvoren „Somborski salon“

Zatvoren „Somborski salon“ 5

Jedna od najposećenijih kulturnih manifestacija u gradu, „Somborski salon“, sinoć je i zvanično zatvorena. Ove godine, prijavljeno je bilo 45 autora sa jednim ili više radova, a selektor Salona, likovni kritičar Sava Stepanov, u postavku izložbe uvrstio je radove 24 autora, odnosno ukupno 41 rad. Ovogodišnja pobednica je Beatrisa Metlić, penzionerka iz Sombora, dok su Nagradu publike, po prvi put, podelile dve umetnice koje su dobile jednak broj glasova, a to su Svetlana Zarić i Tijana Trkulja.

„Peti put zaredom delimo Nagradu publike i prvi put imam tu čast da je podelimo između dve umetnice. U pitanju su Svetlana Zarić, sa delom „Žuti čovek“ i Tijana Trkulja sa delom „Svetlost ljubavi“. Ove godine je, ja mislim, preko 600-700 ljudi glasalo, ali svake godine raste broj i posetilaca i umetnika. Ja mislim da Sombor kroz ovaj neki presek može da vidi gde se nalazi u odnosu na ostale gradove, pa bogami i u odnosu na region“, rekla je Slađana Dragičević Trošić, urednica programa.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 025.rs (@portal025.rs)

Realizacija „obnovljenog“ Somborskog salona započeta je pre jedne decenije, posle dugotrajnijeg perioda neodržavanja ove manifestacije, čime je omogućeno predstavljanje čitavog niza mladih i „novih“ stvaralaca. Uzevši u obzir da broj učesnika i posetilaca iz godine u godinu kontinuirano raste, jasno je da je budućnost ovog programa svetla i sigurna.

Tagovi:
Pročitajte još: