(VIDEO) Završeni radovi na sanaciji Doma kulture u Bačkom Monoštoru

Radovi na zameni spoljne stolarije u Domu kulture u Bačkom Monoštoru, uspešno su privedeni kraju. Prvobitno je završen donji sprat, finansiran od strane Mesne zajednice i grada Sombora, a kasnije i gornji sprat Doma kulture, zajedno sa bibliotekom. Ukupna vrednost radova je oko 2.5 miliona dinara.

Zamenjena je komplet spoljna PVC stolarija, čime smo omogućili optimalnije uslove za održavanje kulturnih događaja u našem mestu, u Bačkom Monoštoru“, kaže dr Dalibor Forgić, član Gradskog veća grada Sombora i inicijator projekta sanacije.

On je takođe istakao da je u planu i niz daljih aktivnosti, kako na uređenju Doma kulture, tako i na sanaciji drugih objekata u ovom mestu. Pored zamene stolarije u vrtiću „Sunčica“, ove godine će, ukoliko mogućnosti to dozvole, biti urađen i plato ispred Doma kulture, a zatim i asfaltiranje prilaznog puta i trotoara.

Trenutno privodimo kraju jednu humanitarnu akciju sakupljanja limenki. Znači sve limenke koje se sakupe, ići će na reciklažu. Sredstva koja dobijemo od toga, i uz pomoć donatora, sponzora, lokalnih privrednika, koji će nam pomoći, ćemo zameniti spoljnu stolariju koja je dotrajala na vrtiću „Sunčica“, u Bačkom Monštoru. Takođe, i ovde planiramo, ove godine ako budemo u mogućnosti, da se uradi plato ispred Doma kulture, da se uradi asfaltiranje, prilazni trotar okolo i prilazni putevi“, rekao je Forgić.