fbpx
Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.

Vozač Jokićevih kasača na šampionatu Mediterana u Kanj sur Meru na Azurnoj obali

Vladimir Pribić

Sjajne vesti za srpski kas dolaze iz Evropske federacije za kasački sport (UET), jer će treći put u istoriji Srbija imati vozača na šampionatu Evrope, koji će se održati u Belgiji 10. i 11. septembra na hipodromu Mons i Tongres.

Posle dva nastupa čuvenog Branislava Mukića sa Palića, predstavnik Srbije sada će biti Beograđanin Miodrag Miško Pantić, koji od ove godine kao vozač u sulkama nastupa na jugu Francuske. Na hipodromu u Monsu oproštajnu trku je imao čuveni francuski kasač Bold Igl, dvostruki pobednik najveće kasačke trke na svetu Pri d’Amerik, na hipodromu “Vansen” u Parizu (2016, 2017).

Zanimljivo je da će za Italiju, koja je uz Francusku i Švedsku, vodeća zemlja evropskog kasa, nastupiti Alesandro Goćadoro, koji je nedavno ostvario pobedu u Somboru sa Jokićevim kastratom Breno Laumar. Nikola Jokić je upravo zbog Goćadora išao u Stokhholm da mu pruži podršku na čuvenom spektaklu “Elitlopet” na hipodromu “Solvala”

Pored Pantića, veliko priznanje je dobio i Vladimir Pribić, vozač kasača u vlasništvu porodice Jokić iz iz štale “Drim kečer” iz Sombora. Pribić će predstavljati Srbiju na šampionatu vozača sa područja zemalja sa Mediterana i Crnog mora. 26. avgusta na čuvenom hipodromu u Kanj-sur-Meru na Azurnoj obali u Francuskoj.

“Srbija je postala članica UET 2010. godine. Trenutno se u članstvu nalazi 21. zemlja. U proteklih 12. godina ovo je treći put da je naš vozač sa licencom profesionalnog vozača uspeo da bude u grupi od 12. najuspešnijih vozača Evrope (na osnovu procenta pobeda u odnosu na broj startova u tekućoj godini). U Italiji 2010. godine učešće je uzeo Branislav Mukić koji je ponovo nastupio 2014. godine u Švedskoj”, podelila je lepu vest na društvenim mrežama Danica Kolar, dugogodišnji sekretar i handikaper Uduženja za kasački sport Srbije (UKSS).

Prijatno je bio iznenađen i jedan od najaktivnijih članova uprave UKSS Tomislav Višnjić, poznati beogradski advokat koji je nedavno, u društvu Duška Lođinovića, predstavljao Srbiju na Kongresu UET u Parizu.

– Ovo je najbolji pokazatelj koliko je Srbija zapravo poštovana u Evropskoj federaciji. Rejting nam sve više raste, a ovo je svakako ogroman uspeh, jer je Pantić nagrađen za izvanredne prošlogodišnje rezultate na trkama u Srbiji. Na domaćoj sceni smo u nedelju imali trke sa dobrim nagradnim fondom u Velikoj plani, a subotu je sastanak kasača u Selevcu, dan kasnije u Bečeju, što će biti uvertira za derbi u Somboru, koji je na programu 14. avgusta – rekao je za Kurir Tomislav Višnjić.

Tagovi:
Pročitajte još: