Vrbasu i Kuli po 23.000 evra u igri „Uzmi račun i pobedi“

U nedavno završenoj nagradnoj igri „Uzmi račun i pobedi“ opštine Vrbas i Kula dobile su svaka po 23 hiljade evra, a kriterijum nije bila slučajnost već ukupan broj koverata sa fiskalnim računima koje su poslali građani.

Tokom ove i naredne nedelje u svim mesnim zajednicama opština Vrbas i Kula građani će moći da glasaju i tako odluče kako da se potroši novac dobijen u nagradnoj igri „Uzmi račun i pobedi“. Vrbašani će moći da biraju između tri predloga za unapređenje komunalnih usluga od kojih je jedan vezan za zdravstvenu zaštitu, a dva za sport i rekreaciju, kaže Milan Glušac, predsednik opštine Vrbas.

„Glasanje će se moći obaviti u mesnim zajednicama i u Kancelariji za mlade od 7 do 19 časova svakog dana u narednom periodu. Ono što je jako bitno je da smo mi definisali nekoliko različitih projekata od kojih su saglasnost dobili opremanje senzorne sobe, zatim opremanje, saniranje i rekonstrukcija sportskih terena na Jasikama i Vinogradima i Centar za fizičku kulturu „Drago Jovović“, dakle upotpunjavanje sadržaja.“

Predloženi projekti u opštini Kula su nabavka aparata za reanimaciju u hitnoj pomoći, zatim digitalizacija rentgen aparata u Domu zdravlja, a treći je završetak izgradnje azila za pse. Kuljani će glasati od 11. do 18. juna, a Blažo Kostić, rukovodilac odeljenja za investicije Opštinske uprave Kula kaže da su građani preko lokalnih medija i portala već upoznati sa predlozima i terminima za glasanje:

„Upoznati su i mi ćemo se truditi da budu što bolje upoznati, da odziv bude dobar, ne mora da bude kao u igri „Uzmi račun i pobedi“, ali da imamo značajan odziv. Jer ako su se već trudili za sebe, a i bilo je ljudi iz opštine Kula koji su dobili nagrade i meni je to jako drago, da i kao opština i kao neki opšti interes pokažu volju da kažu – Da, mi mislimo da treba da se uradi – to.“

Primarni cilj nagradne igre „Uzmi račun i pobedi“ je borba protiv sive ekonomije a bez obzira na ishod glasanja narednih dana sigurno je da će se građanima Vrbasa i Kule osetno poboljšati nivo komunalnih usluga.

Izvor: kula.rs