Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Zaboravite na belu buku za uspavljivanje beba: Ružičasta ima još bolji efekat, evo koji su to zvuci i kako pomažu

Beba spava

Jedna od prvih pomoći roditeljima kada je u pitanju uspavljivanje dece je bela buka. Sigurno ste čuli ili isprobali i shvatili da kod mnogih mališana odlično radi. Međutim, nedavno se pojavio nov termin – ružičasta buka, što je zbunilo roditelji pa se sada mnogi pitaju da li je ona korisnija i kako se uopšte razlikuje od bele buke?

Bela buka je umirujući, jednoličan zvuk koji pomaže da se drugi zvuci eliminišu i da beba lakše utone u san. Elizabet Pentil, savetnica za oditelje i autorka knjige “The No-Cry Sleep Solution for Newborns” objasnila je čaroliju koja se krije iza buke koja smiruje i uspavljuje bebe, ali i koja je razlika između bele buke i ružičaste buke.

Ružičasta buka je varijanta bele buke, a njen savršen primer su zvukovi otkucaja srca, zvukovi morskih talasa, lupkanje kišnih kapšljica ili suštanje lišća na drveću. Kako savetnica za roditeljstvo ističe, ružičasta buka je nežnija za uši i bolja opcija za smirivanje i uspavljivanje bebe.

Da li ružičasta buka pomaže bebi da zaspi?

Da, mnogim bebama toliko prija da ih brzo smiri i navede da utonu u san. Međutim, nekoliko stvari treba uzeti u obzir. Najpre treba paziti na jačinu zvuka, a idealna je na primer jačina zvuka vode u tuš kabini. Druga važna stvar je da izvor buke bude bezbedno udaljen od bebe i njenog prostora za spavanje.

Tagovi:
Pročitajte još: