Zakazana sednica Skupštine grada

Predsednik Skupštine grada Sombora prim. dr Zoran Parčetić odbornicima je uputio saziv za 14. sednicu. Sednica je zakazana za 26. jun 2017. godine u 9.00 časova,  u velikoj sali zgrade lokalne samouprave tzv.  „Županija“ (Trg cara Uroša 1, Sombor).

Odbornicima je upućen dnevni red koji sadrži 14 tačaka, od kojih je prva Predlog lokalnog antikorupcijskog plana za Grad Sombor.

Skupština će razmotriti i odlučiti o Predlogu odluke o pripremi i distribuciji vode za piće, odvođenju i prečišćavanju upotrebljenih voda i odvođenju atmosferskih voda na području Grada Sombora.

Predmet razmatranja i odlučivanja biće i predlozi izmena i dopuna šest odluka i to: Odluke o davanju u zakup  poslovnog prostora kojim upravlja JKP „Prostor“, Odluke o utvrđivanju doprinosa za uređivanje građevinskog zemljišta, Odluke o sahranjivanju i grobljima na području Grada Sombora. Odbornici će odlučiti o izmenama osnivačkih akata javnih komunalnih preduzeća: „Čistoća“, „Zelenilo“ i „Parking servis Sombor“.

Skupština će razmotriti i izveštaje o poslovanju javnih komunalnih preduzeća za 2016. godinu i to: JKP „Vodokanal“, JKP „Prostor“, JKP „Čistoća“, JKP „Energana“, JKP „Zelenilo“ i JKP „Parking servis Sombor“.

Skupština će odlučiti o izmenama i dopunama programa poslovanja JKP „Energana“ za 2017. godinu, kao i o obrazovanju Gradskog štaba za vanredne situacije i imenovaće vršioca dužnosti pravobranioca Grada Sombora.

U okviru tačke imovinsko-pravni predmeti biće razmotren zahtev o ispravci međa susednih parcela, a u okviru tačke izbori i imenovanja o imenovanju direktora Doma zdravlja „Dr Đorđe Lazić“ Sombor, razrešenjima i imenovanjima dva člana u dva  školska odbora – navodi se u dopisu Poslova informisanja i odnosa sa javnošću Gradske uprave grada Sombora.