Sastojci:
Za ćufte:
- 450 g ćurećeg ili junećeg mlevenog mesa
- 125 g rikota sira
- 60 g parmezana
- 30 g hlebnih mrvica
- 1 kašičica belog luka u prahu
- 1 kašičica soli
- 1/2 kašičice mešavine italijanskih ili mediteranskih začina
- maslinovo ulje, za podmazivanje pleha
Za sos:
- 800 ml paradajz sosa
- 15 g hlebnih mrvica
- 30 g parmezana
- 2 kašičice maslinovog ulja
- 1 kašičica peršuna, sitno iseckanog
Priprema:
Pomešajte sve sastojke za ćufte i formirajte oko 20 malih loptica.
Vatrostalnu posudu za pečenje namažite maslinovim uljem i poređajte ćuftice. Pecite 20 do 25 minuta u rerni na 200 stepeni.
Pažljivo odvojite ćufte iz pleha, ali nemojte isključivati rernu.
Gotov paradajz sos sipajte u posudu za rernu sa ćuftama i dobro promešajte.
Pomešajte hlebne mrvice, parmezan, dve kašičice maslinovog ulja i peršun u maloj činiji. Pripremljenom smesom pospite ćufte u sosu.
Vratite posudu u rernu na pet do sedam minuta. Uključite ventilator i pecite još dva do tri minuta dok mrvice ne postanu hrskave.
Prijatno!