-->

Zapečene ćufte

Zapečene ćufte

Sastojci:

Za ćufte:

  • 450 g ćurećeg ili junećeg mlevenog mesa
  • 125 g rikota sira
  • 60 g parmezana
  • 30 g hlebnih mrvica
  • 1 kašičica belog luka u prahu
  • 1 kašičica soli
  • 1/2 kašičice mešavine italijanskih ili mediteranskih začina
  • maslinovo ulje, za podmazivanje pleha

Za sos:

  • 800 ml paradajz sosa
  • 15 g hlebnih mrvica
  • 30 g parmezana
  • 2 kašičice maslinovog ulja
  • 1 kašičica peršuna, sitno iseckanog

Priprema:

Pomešajte sve sastojke za ćufte i formirajte oko 20 malih loptica.

Vatrostalnu posudu za pečenje namažite maslinovim uljem i poređajte ćuftice. Pecite 20 do 25 minuta u rerni na 200 stepeni.

Pažljivo odvojite ćufte iz pleha, ali nemojte isključivati rernu.

Gotov paradajz sos sipajte u posudu za rernu sa ćuftama i dobro promešajte.

Pomešajte hlebne mrvice, parmezan, dve kašičice maslinovog ulja i peršun u maloj činiji. Pripremljenom smesom pospite ćufte u sosu.

Vratite posudu u rernu na pet do sedam minuta. Uključite ventilator i pecite još dva do tri minuta dok mrvice ne postanu hrskave.

Prijatno!

Tagovi:
Pročitajte još: