Zimske čarolije u ravničarskom Ravangradu

Manifestacija „Somborske zimske čarolije“, koja je počela 23. decembra, održavaće se na Trgu Svetog trojstva sve do 15. januara 2017. godine. Čarolije su počele predstavom  za decu u kojoj je glavni junak bio Deda Mraz, a decu, njihove roditelje i  ostale posetioce pozdravio je Antonio Ratković, zamenik gradonačelnice Grada Sombora.

– Drago mi je da vas mogu pozdraviti u ovom neobičnom ambijentu, ali čarolije se dešavaju i u ravničarskim, ravangradskim područjima. Grad Sombor i Turistička organizacija su pripremili program koji ćete imati priliku da pratite narednih dana i nadamo se da ćete se osećati čarobno.  Želim, pre svega vama draga deco, da zimske čarolije postanu prolećne, prolećne da prerastu u letnje i tako sve do novih zimskih čarolija. Želim da u miru, ljubavi, radosti i razumevanju provedete božićne i novogodišnje praznike – obratio se prisutnima Ratković.

Prvoj zimskoj večernjoj čaroliji doprineli su i tamburaši TS“„Kulturica“ i dečji hor „Šareni vokali“ – navodi se dopisu Poslova informisanja i odnosa sa javnošću Gradske uprave grada Sombora.