Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Osnovnoškolcima prikazan film “Vučje bobice”

Premijera filma Vučje bobice

Zahvaljujući dobroj saradnji koju je Kulturni centar “Laza Kostić” Sombor ostvario sa osnovnim školama na teritoriji Grada Sombora, u Velikoj sali, prikazan je film “Vučje bobice”, reditelja Sretena Jovanovića.

Ovaj film je posle više od 20 godina napravljen po uzoru na nekadašnje filmove 80-ih godina ex Yu i prati realnu priču naše svakodnevnice iz dečije perspektive, a namenjen je svim generacijama, od 4 godine starosti, pa do baka i deka.

Pored poučne i lepe priče, ova uzbudljiva avantura nosi momente komedije i drame sa srećnim krajem.

Aktuelna filmska priča oslikava kontinuirane napore četvoročlane porodice da odgovori na brojne izazove modernog života u gradu, ujedno prikazujući i težnju onih mlađih članova da rešenje svega pronađu u smirenijem seoskom okruženju. Anđa, koja boluje od astme, i njen brat Aleksa pokušavaju da pronađu svoj put do sreće. Oni se odlučuju za beg na selo, kada sve postaje jedna avantura, puna neizvesnosti i neočekivanih obrta.

Film su podržali predsednik Republike Srbije, Ministarstvo kulture, Ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, gradski menadžer Grada Beograda…

U projektu je pored doajena našeg glumišta učestvovalo i više od 50 mladih glumaca od 4 do 17 godina starosti.

Tagovi:
Pročitajte još: