Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Sočan i ukusan

riblji burger

Riblji burger

Sastojci:

• 1 kg mlevenog ribljeg mesa
• 1 ravna kašika suvog začina
• 1 puna kašičica bibera
• 1 ravna kašičica belog luka u granulama
• 1 puna kašičica crvene mlevene paprike
• 1 puna kašika sušenog peršunovog lista
• 2 pune kašike začina za riblju čorbu
• 3 kašike prezle (hlebne mrvice)
• na vrh kašičice sode bikarbone
• brašno, jaje i mrvice za pohovanje

Priprema:

U mleveno riblje meso dodajte gore navedene sastojke. Hlebne mrvice ovde služe da pokupe višak vode i da pljeskavice se lako oblikuju. Dobro rukom izmesiti, da se dobije kompaktna masa i da je boje ujednače. To ćete sami videti, prvo će se razlikovati riblje meso od začina, ali kada dobro umesite sve će biti iste boje, neke svetlo crvene, tamno narandžaste. Zatim oblikovati loptice. Uzeti jednu čistu kesu ili celofan i presaviti ga na pola.

Otvoriti, pa na jednoj polovini, tačno na sredini kese četkicom naneti jednu tačku ulja, staviti kuglicu, pa i nju samo dodirnuti četkicom. Preklopiti kesom i stisnuti tanjirom, donjom stranom. Onda uzmete širu čašu ili modlu za krofne i izvadite pravilan krug. Ono što vam je preostalo sakupite na gomilu pa od više pljeskavica i ostataka dobićete na kraju još jednu ili dve pljeskavice. Pljeskavice možete oblikovati i rukom. Slagati ih na tacnu posutu brašnom i onda tacnu staviti u zamrzivač na sat vremena. Posle sat vremena staviti ulje za pečenje da se zagreje pa uvaljati u brašno, jaje pa mrvice ili u posno pohovanje, kako god da ste odlučili i peći na srednjoj do jačoj vatri dok ne porumene. Pečene burgere ocediti na ubrusu i poslužiti tople.

Prijatno.

Tagovi:
Pročitajte još: