Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Nedeljni ručak

nedeljni ručak

Pileća krem čorba sa blitvom

Sastojci:

  • 500 g pilećeg filea
  • 2 šargarepe
  • 1 glavica crnog luka
  • 1 kašika pirinča
  • 1 vezica blitve
  • 50 ml ulja
  • 1 kašika vegete
  • 100 ml pavlake za kuvanje
  • 1 kašika brašna
  • 1 kašičica senfa
  • 1 kašičica majoneza

Priprema:

Propržite luk, pa dodajte u šerpu sa malo ulja i dinstajte sa iseckanim povrćem i pirinčem. Potom, dodajte iseckano meso (sve na kockice), nalijte 2 litre vode i kuvajte dok ne omekša. Deset minuta pred kraj, dodajte opranu i useckanu blitvu. Posebno umutite senf, majonez, pavlaku i brašno sa malo vode. Čorbu začinite i dodajte smesu od pavlake pa kuvajte još malo (procenite da bude kremasta).

Bataci u medu i soja sosu

Sastojci:

  • 6 pilećih bataka
  • 80 g meda
  • 100 ml kečapa
  • 5 kašika soja sosa
  • 3 kašike belog vina
  • 2 kašike maslaca
  • Biber po želji

Priprema:

Pomešajte soja sos, kečap, med, vino i malo bibera, pa sipajte u tiganj na prethodno zagrejani maslac. Spustite batake i uz češće mešanje dinstajte ih na umerenoj vatri oko 20 minuta. Da sos ne bi zagoreo, nalijte po potrebi još soja sosa. Batake složite na tanjir i prelijte ih sosom u kome su se pržili.

Čoko karamel kocke

Sastojci:

Za koricu:

  • 100 g badema
  • 100 g ovsenih pahuljica
  • 6 kašika kakaoa
  • 100 g suvih urmi (10 minuta potopite u vodi)
  • 1 puna kašika kokosovog proteina

Za fil:

  • ½ šolje kikiriki putera
  • ½ šolje meda
  • 2 kašičice arome od vanile
  • 3 kašike kokosovog ulja

Za glazuru:

  • 100 g čokolade za kuvanje
  • 2 kašike kokosovog ulja
  • 2 kašike mleka

Priprema:

Sve sastojke stavite u blender, postepeno dodajte vodu u kojoj su bile urme da masa ne bi bila suva i da bi se lakše oblikovala. Utisnite u pleh manjih dimenzija (poput kalupa za hleb). Mutilicom sjedinite sve sastojke. Izlijte preko korice i ostavite u zamrzivač na pola sata.

Glazuru otopite na umerenoj vatri pa prelijte preko kolača.

Ostavite u frižideru da se stegne pre posluživanja.

Prijatno!

Tagovi:
Pročitajte još: