Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Borimo se za bolje uslove lečenja dece obolele od raka

Grad Sombor podržava kampanju „I ja se borim“ koju sprovodi Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka (NURDOR) i  za potrebe obeležavanja Svetskog dana dece obolele od raka, pružena je podrška.

Centralna manifestacija organizovana je u svečanoj sali Gradske kuće i na Trgu Svetog trojstva. U svečanoj sali  dečji hor „Šareni vokali“ pevao je iz srca svojim drugarima, a plesali su članovi plesnih klubova  „Jump“ i „Ravangrad dance“.

Na Trgu Svetog trojstva pušteni su baloni podrške mališanima koji se leče i u ime sećanja na  one koji, nažalost, više nisu sa nama.

Kampanja „I ja se borim“ ima za cilj podizanje svesti javnosti o malignim oboljenjima dece i poziva javnost  da podrži  izgradnju novog hemato-onkološkog odeljenja u Nišu. Izgradnju hemato-onkološkog odeljenja u Nišu, svako od nas može pomoći slanjem SMS poruke na broj 1150 (cena poruke je 100 dinara i važi za sve mreže).

Značajan segment kampanje koju NURDOR  realizuje u saradnji sa srednjim školama, jeste organizovanje edukacije namenjene adolescentima u cilju podizanja svesti o malignim bolestima.

Ukoliko se više nas bori za male super heroje – imaće bolje uslove lečenja i veće šanse za pobedu – navodi se u dopisu Poslova informisanja i odnosa sa javnošću Gradske uprave grada Sombora.

Tagovi:
Pročitajte još: