Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Ako svakodnevno konzumirate banane primetićete neke od ove četiri zdravstvene prednosti

Banane

Ako svakodnevno konzumirate banane, možda ćete tokom vremena primetiti neke od ove četiri zdravstvene prednosti.

Imaćete više energije

Banane su odličan izvor raznih minerala, vlakana i vitamina, ali su posebno poznate po sadržaju kalijuma. Unos kalijuma ishranom je neophodan za funkciju mišića i celokupnu funkciju tela. Oni koji su često fizički aktivni trebalo bi često da jedu banane jer kalijum u njima pomaže u oporavku mišića i sprečava grčeve. Oni koji ne dobijaju dovoljno kalijuma su verovatnije umorni i imaju grčeve u mišićima.

Bolje varenje

Kalijum nije jedina korisna hranljiva materija po kojoj su banane poznate; sadrže i značajnu količinu vlakana. Banane su moćan izvor vlakana, koja apsolutno mogu pomoći u procesu varenja. Vlakna pomažu stolicu, što znači da mogu pomoći u održavanju zdravog sistema za varenje.

Možete izgubiti težinu

Ako pokušavate da smršate na zdrav način, uključivanje banana u ishranu je odlična opcija za to. Banane mogu podržati zdrav gubitak težine kada se pravilno kombinuju sa proteinima, vlaknima i zdravim mastima. Ovo voće je bogato otpornim skrobom koji podržava zdrav nivo šećera u krvi i sprečava energetske skokove i padove. Ovi skokovi mogu dovesti do skladištenja masti, žudnje za hranom, prejedanja i želje za šećerom i ugljenim hidratima.

Nećete biti bolesni tako često

Jedući banane svaki dan, podržavate imuni sistem. Deo ovoga je zato što banane podržavaju zdravlje creva, ali i zbog hranljivih materija koje se nalaze u ovom voću. Banane su odličan izvor hranljivih materija, uključujući kalijum, magnezijum, vitamin C, bakar, vitamine B i antioksidante. Svi ovi hranljivi sastojci podržavaju imuni sistem, tako da je uključivanje banana u vašu ishranu mali način da pomognete svom telu da se zaštiti od štetnih virusa i infekcija.

Tagovi:
Pročitajte još: