fbpx
Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.

Ako ti se FARBA brzo ISPIRA, ovi ČAJEVI VRAĆAJU BOJU kao nakon tretmana!

Pored toga su veoma zdravi i dobri za negu kose!

Neven posvetljuje kosu i dobar je za kožu glave

Neven je bogat flavonoidima, biljnim antioksidansima, koji štite organizam od od štetnog dejstva slobodnih radikala, a kožu glave od razvoja bakterija. Žuti cvet nevena dokazano deluje smirujuće na kožu glave. Neven čak može da se koristi i za posvetljivanje kose.

Za ispiranje kose, potopite 50 g latica nevena u 2,5 dl ključale vode (posudu treba skloniti sa ringle nakon što voda provri). Ostavite ovu mešavinu preko noći, a potom je procedite. Koristite za finalno ispiranje kose (ne treba je ponovo ispirati).

Kamilica je odlična za svetlju, plavu kosu

Kamilica deluje smirujuće, kako za oralnu, tako i za primenu na koži. Kamilica je bogata antioksidansima, čisti organizam i hidrira kožu, zbog čega je sjajno sredstvo za regeneraciju kose i ublažavanje iritacija kože glave. Osim toga, čaj može da se koristi za posvetljivanje plavih i smeđih vlasi (brinetama će posvetliti kosu za nijansu ili dve).

Za posvetljivanje kose: Potopite 50 g svežih ili suvih cvetova kamilice u 500 ml proključale vode, sačekajte 30 minuta, a onda procedite vodu. Upotrebite čaj za finalno ispiranje kose.

Žalfija se preporučuje tamnokosim ženama

Žalfija je korisna za tretiranje suve, preosetljive kože glave i smirivanje posledičnog svraba. Čaj od žalfije je takođe efikasan u uklanjanju peruti i taloga sa kože glave, koji nastaje od preparata za oblikovanje kose. Čaj od listova žalfije može da se koristi za potamnjivanje kose i prekrivanje sedih. Za tu namenu treba da kombinujete čaj od žalfije i jabukovo sirće. Ova mešavina je visoke pH (alkalne) vrednosti, a njome se lako uklanjaju nataloženi ostaci preparata za oblikovanje kose.

Za potamnjivanje kose: Pomešajte 120 ml jabukovog sirćeta sa 120 ml ohlađenog čaja od žalfije. Sipajte mešavinu na kožu glave, umotajte kosu peškirom, ili stavite kapu za tuširanje, i držite je kao pakovanje (od 20 do 30 minuta). Nakon toga isperite kosu i operite je na uobičajen način.

Hibiskus za crvenokose

Jarkocrveni cvet ove biljke je odlično sredstvo za stimulaciju rasta kose, kao i za uklanjanje peruti, hidriranje kože glave, ishranjivanje folikula najvažnijim nutrijentima i za vraćanje sjaja kosi. Konačno, ispiranjem kose čajem od hibiskusa mogu se postići crveni pramenovi (važi i za svetlu i tamnu kosu).

Za crvene pramenove: Prelijte 50 g svežih ili suvih cvetova hibiskusa sa 500 ml ključale vode, a potom procedite čaj. Kada se ohladi, upotrebite ga za finalno ispiranje kose nakon pranja. 

Preuzeto: Srbija Danas

Tagovi:
Pročitajte još: