-->

Čoko baklava

Čoko baklava fb

Sastojci:

  • 18 kora za pitu
  • 150g istopljenog maslaca
  • 300g seckanih oraha
  • 300g seckane čokolade 

Za sirup:

  • 300g šećera
  • 70g meda
  • 250ml vode
  • Ekstrakt vanile

Priprema:

Prvo pripremite sirup. Pomešajte sve sastojke u šerpici i stavite da se kuva. Kad proključa, smanjite vatru i ostaviti da polako kuva oko deset minuta. Sklonite sa vatre i ostavite da se prohladi.

Isecite kore tako da stanu u pleh. Pomešajte orahe i čokoladu. Podmažite pleh i ređajte 7 kora u pleh, a svaku dobro premažite maslacom, pa pospite polovinom smese oraha i čokolada. Poređajte još četiri kore premazane maslacom, pa pospite ostatak oraha i čokolade i završiti sa ostalih sedam kora. 

Isecite baklavu na kockice i dobro premažite maslacom. Zagrejte rernu na 180°C i pecite oko 30-40 minuta da lepo porumeni. Izvadite ih rerne i polako prelijte sirupom. Ostavite preko noći da se dobro ohladi, ali ne u frižideru.

Pri služenju možete preliti baklavu topljenom čokoladom.

Prijatno!



Tagovi:
Pročitajte još: