Sastojci:
- 125 g mekog neslanog putera
- 300 g kvalitetne crne čokolade, izlomljene na komade
- 3 kašike zlatnog sirupa (može med ili javorov sirup)
- 200 g čajnog keksa
- 100 g mini maršmelou bombona
- 2 kašičice šećera u prahu, za posipanje
Priprema:
Zagrejati puter, čokoladu i zlatni sirup u šerpi na blagoj vatri. Sklonite sa vatre, izdvojite oko 125 ml otopljene smese i stavite je sa strane u činiju.
Stavite keks u plastičnu kesu za zamrzivač i izmrvite ga oklagijom dok se deo ne pretvori u mrvice, ali da ostanu i veći komadi keksa. Umešajte komadiće i mrvice keksa u otopljenu čokoladnu smesu u šerpi, pa joj dodajte i maršmelou bombone. Sipajte smesu u četvrtasti pleh dimenzija 24 puta 24 cm i poravnajte vrh vlažnom špatulom. Prelijte preostalih 125 ml otopljene čokoladne smese i poravnajte vrh vlažnom špatulom.
Stavite u frižider na oko dva sata ili još bolje preko noći.
PRIJATNO!