-->

Čorba od zelja sa kiselim mlekom

Čorba od zelja sa kiselim mlekom

Sastojci:

  • 500 g zelja
  • 1 glavica crnog luka
  • 2 čena belog luka
  • 2 kašike brašna
  • 1 kašičica aleve paprike
  • 2 jaja
  • 200 ml kiselog mleka
  • So i biber po ukusu
  • Ulje ili mast
  • Oko 1 l vode
  • Po želji: malo pirinča i sveže mirođije

Priprema:

Zelje dobro operite i kratko obarite u ključaloj vodi-dovoljno je par minuta. Ocedite ga i ostavite sa strane.

U loncu zagrejte malo ulja ili masti, pa dodajte sitno seckani crni i beli luk. Pržite dok luk ne postane staklast. Umešajte brašno, propržite kratko uz mešanje, a zatim dodajte alevu papriku. Pazite da paprika ne zagori.

Nalijte vodu (oko 1 litar), pa kad proključa dodajte blanširano zelje. Ako želite, ubacite i malo pirinča za gušću teksturu. Kuvajte sve zajedno oko 15–20 minuta na umerenoj temperaturi.

U posebnoj posudi umutite jaja s kiselim mlekom. Skinite čorbu sa vatre i polako, uz neprestano mešanje, sipajte smesu u čorbu. Po ukusu dodajte so, biber i, ako volite, seckanu mirođiju.

Prijatno!

Tagovi:
Pročitajte još: