Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Detoksikacija organizma

Najbolji način za detoksikaciju organizma je detoksikacija organizma prirodnim putem. To znači da se unosi puno namirnica koje čiste telo od štetnih materija. Hrana je lek za čišćenje organizma. U nastavku teksta ćete videti spisak namirnica koje su dobre za prirodnu detoksikaciju organizma, pritom ih je lako nabaviti jer su veoma pristupačne.

Zelena hrana – ove namirnice poput spanaća, blitve, brokolija, kelja, čiste telo telo od raznih hemijskih otrova iz okoline (smoga, herbicida, pesticida, teških metala). Sve ovo znači da su korisne za detoksikaciju jetre.

Voće – prvenstveno se misli na jabuku, jer odlično čisti telo od štetnih toksina pa je veoma dobra za detoksikaciju. Jabuka predstavlja prirodni antioksidanas, lako se vari, sadrži puno vaznih vitamina.

Limun i pomorandza – svoj dan možete početi čašom soka od ceđene pomorandze. Na taj način ćete pospešiti ispiranje toksina i čišćenje jetre. Takođe, ovo voće je bogato vitaminom C,a on je najbolji vitamin za detoksikaciju, jer on pretvara toksine u varljive materije.

Beli luk – podstiče jetru na proizvodnju enzima, i na taj način vrši detoksikaciju u sistemu za varenje. Ova namirnica je veoma korisna ako se koristi kao dodatak jelima.

Brokoli – ova biljka je veoma dobar antioksidans. Stimuliše proizvodnju enzima koji su odgovorni za detoksikaciju u probavnom traktu.

Sirovo povrće – šargarepa, cvekla, artičoka, špargla, kupus, luk, paprika, repa, origano i kurukuma. Terapija ovim povrćem pomaze organizmu da očisti jetru.

Orasi, bademi i semenke – su lako svarljive semenke. Tu se pridruzuje i laneno seme, semenke bundeve, susam, suncokret.

Omeg- 3 ulja –misli se na detoksikaciju korišćenjem maslinovog ili ulja od avokada, ili konoplje ili semena lana. Ova ulja podmažu zidove creva, i na taj način brže eliminišu toksine iz organizma.

Moramo napomenuti da i neki od čajeva su pokazali veliku moć prilikom detoksikacije organizma.

Zeleni čaj – prepun je antioksidanasa, on čisti toksine iz organizma i povećava funkciju jetre.

Čaj od koprive – se od davnina koristi za čišćenje krvi.

Čaj od maslačka i sleza – deluje na čišćenje bubrega.

Piše: Mirjana Đerić

 

Tagovi:
Pročitajte još: