fbpx
Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.

Doktor objasnio šta podrazumeva idealan doručak za mršavljenje: Tajna je u jednoj namirnici koju svi uvek imamo u frižideru

Doručak

Doručak je, smatraju stručnjaci, najvažniji obrok u toku dana, dok, recimo, nutricionisti smatraju da dan uvek treba započeti na isti način – jajima.

Stručnjak za ishranu, Majkl Mouzli, smatra da su jaja idealan doručak, jer pokreću metabolizam, pa samim tim i mršavimo.

– Kuvana jaja, poširana, kajgana ili ukusan omlet – sigurno će vas duže držati sitima u odnosu na žitarice ili tost – navodi i dodaje:

– Ovaj doručak ima malo kalorija i visok sadržaj visokokvalitetnih proteina, plus druge hranjive materije poput vitamina D i selena.

Za one koji jaja žele da kombinuju sa nečim, ovaj stručnjak za ishranu navodi da je punomasni jogurt odlična opcija za doručak, uz jaja.

– Odaberite običan punomasni grčki jogurt i dodajte bobičasto voće, poput kupina, jagoda ili borovnica, ili ubacite malo orašastih plodova i malo cimeta. Jaja su takođe vrlo ukusna u kombinaciji sa zelenim povrćem i parmezanom ili dimljenim lososom – objašnjava Mouzli.

Kako dalje navodi, postoje, s druge strane, neke namirnice koje bi trebalo izbegavati za doručak.

Većina žitarica je, kaže, “prebogata šećerom”, a iz istog razloga treba izbegavati peciva.

Za one koji ujutro vole da uživaju ​​u voćnoj salati, najbolji izbor su jabuke, kruške i bobičasto voće, za razliku od manga, ananasa i dinje.

Tagovi:
Pročitajte još: