-->

Francuske prženice

Francuske przenice

Sastojci:

  • 12 kriški tost hleba, može i običan bajati hleb, ali isečen što tanje
  • 6 listova kačkavalja
  • 12 šnita šunke
  • 4 jaja
  • 100 ml kisele pavlake ili majoneza, po želji
  • 50 ml mleka
  • malo soli

Priprema:

Uzmite dva tosta, svaki sa po jedne strane premažite slojem pavlake ili majoneza, mada može i bez premazivanja, pa stavite po šnit šunke, potom list kačkavalja i preklopite baš kao kad pravite sendvič. Ponovite i sa ostalim hlebom.

Umutite jaja, dodajte mleko, malo posolite. Ugrejte ulje u tiganju, baš kao i kad pripremate naše prženice. U smesu sa jajima i mlekom, spustite prvo jednu spoljnu stranu hleba, pa umočite i drugu stranu i spustite u vruće ulje.

Pecite jednu stranu dok ne porumeni, pažljivo okrenite da se ne odvoji, pa pecite i sa druge strane dok lepo ne porumeni.

Prijatno!



Tagovi:
Pročitajte još: