Sastojci:
- 12 kriški tost hleba, može i običan bajati hleb, ali isečen što tanje
- 6 listova kačkavalja
- 12 šnita šunke
- 4 jaja
- 100 ml kisele pavlake ili majoneza, po želji
- 50 ml mleka
- malo soli
Priprema:
Uzmite dva tosta, svaki sa po jedne strane premažite slojem pavlake ili majoneza, mada može i bez premazivanja, pa stavite po šnit šunke, potom list kačkavalja i preklopite baš kao kad pravite sendvič. Ponovite i sa ostalim hlebom.
Umutite jaja, dodajte mleko, malo posolite. Ugrejte ulje u tiganju, baš kao i kad pripremate naše prženice. U smesu sa jajima i mlekom, spustite prvo jednu spoljnu stranu hleba, pa umočite i drugu stranu i spustite u vruće ulje.
Pecite jednu stranu dok ne porumeni, pažljivo okrenite da se ne odvoji, pa pecite i sa druge strane dok lepo ne porumeni.
Prijatno!