Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

JEHUDA BAUER I EFRAIM ZUROF: NIJE BILO GENOCIDA U SREBRENICI! Najveći svetski autoriteti za pitanje holokausta su jasno i glasno izneli svoj stav po pitanju genocida u Srebrenici!

Anatomija obmane

Efraim Zurof izraelski direktor Centra Simon Vizental i “poslednji lovac na naciste“ i profesor Hebrejskog univerziteta u Jerusalimu Jehuda Bauer, koji se smatra u stručnim krugovima za najvećeg autoriteta za pitanje Holokausta i genocida jasno i glasno su rekli da u Srebrenici NIJE bilo genocida.

U ekskluzivnom intervjuu rađenom za potrebe dokumentarnog filma “Anatomija obmane: Srebrenica“ u produkciji Centra za društvenu stabilnost ovi svetski autoriteti su izneli svoje mišljanje.

“Možda je najbolji način da se to opiše, shodno onome što ste rekli, jeste, da bi to bio genocid ukoliko bi plan rešavanja problema predviđao uništenje druge grupe. Dakle, u Bosni plan nije bio da se ubiju svi Bošnjaci, ni u kom slučaju. To je nezamislivo. To i jeste poenta. Zato to nije genocid“, izjavio je Zurof u razgovoru sa Jehudom Bauerom.

Podsećamo, Srbija danas brani svoj obraz i međunarodno pravo, jer sramna rezolucija o Srebrenici treba da se nađe na dnevnom redu Generalne skupštine Ujedinjenih nacija.

Tagovi:
Pročitajte još: