fbpx
Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.

Kako anonimno gledati Instagram Story

Instagram

Želite da nekome pogledate Instagram Story, a da se za to ne sazna? Imamo pravo rešenje za vas.
Postoji mnogo razloga zašto bi neko želeo da pogleda nečiju Story objavu na Instagram platformi anonimno, a ukoliko ste i vi među njima, tu smo da vam pomognemo da to učinite bezbedno i bez bojazni da nešto može poći po zlu, otkrivajući vaš identitet u procesu.

Kao što znate, Instagram uvek obaveštava svoje korisnike ko im je gledao objavljeni Story, ali uvek se pronađe način da se to zaobiđe i za takvu aktivnost su trenutno dostupni neki trikovi.

Ovde se nećemo baviti instalacijom aplikacija koje tvrde da nude tu funkcionalnost. Iako će vam možda zaista pomoći u vašoj nameru, često postoji skrivena cena koju morate platiti, a ta cena je najčešće povreda vaše privatnosti i, neretko, prodaja vaših podataka. Umesto toga, daćemo vam proverene načine kako da to učinite potpuno bezbedno.

Najsigurniji način – Inflact
Prema našem mišljenju, najsigurniji način anonimnog gledanja Instagram Story objava jeste da koristite servis Inflact. Postoje mnogi sajtovi koji tvrde da nude ovu mogučnost, ali Inflact se u našem testiranju pokazao kao najbrže i najpouzdanije rešenje.

Nakon što posetite sajt, potrebno je da idete u Tools > Profiles > Stories Viewer, a zatim da u polju za pretragu unesete tačno ime profila, sa “@” prefiksom (npr. @smartlife.mondo.rs). Nakon toga, Inflact će vam prikazati traženu Story objavu (ili više objava), a vi ćete ostati anonimni. Čak će vam biti ponuđeno da preuzmete sliku na svoj uređaj.

Nema potrebe da se ulogujete, sve jednostavno radi. Takođe možete gledati nečiji profil tako što ćete umesto Stories Viewer, posetiti Viewer for Instagram.

Napomena: Ne možete gledati Story objave, kao ni objave profila ukoliko je tražena osoba zaključala svoj profil.

Proveren, ali rizičan način – gašenje interneta
Pošto Instagram automatski učitava određen broj Story objava pre nego što ih uopšte otvorite, kako biste anonimno pogledali nečiji Story, potrebno je da, dok ste u Instagram aplikaciji, onemogućite internet konekciju prevlačenjem sa vrha telefona i uključivanjem Airplane Mode režima.

Ovaj trik će provereno raditi, ali kako aplikacija i dalje pamti da ste pogledali nečiji Story – što ćete videti ukoliko prisilno ugasite aplikaciju, uključite internet i ponovo je pokrenete – nismo ubeđeni da Instagram u nekom momentu neće uvesti promenu koja će naknadno obavestiti osobu da ste bili među onima koji su pogledali Story, pa ovaj način smatramo isuviše rizičnim.

Tagovi:
Pročitajte još: