Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Kejt i princ Vilijam spavaju u odvojenim sobama: Ovaj problem imaju mnogi, a povezan je sa snom

Kejt

Spavanje u odvojenim sobama je mnogim parovima strano, ali ne i princu Vilijamu i njegovoj izabranici Kejt.

Vojvoda i vojvotkinja od Kembridža sa svojom decom žive u palati Kensington u Londonu. Raspored prostorija unutar rezidencije zbunio je brojne kraljevske obožavatelje, a Kejt i Vilijam takođe imaju odvojene spavaće sobe, što je česta pojava u kraljevskim krugovima.

Rspored prostorija ove kraljevske rezidencije pokazuje kako Kejt i Vilijam imaju dve glavne spavaće sobe, što je zbunilo mnoge fanove, pogotovo jer se nalaze u prizemlju.

Jedan od komentara je bio: “Kejt i Vilijam spavaju u prizemlju…zar stvarno nisu mogli da se smeste u jednu od 20 soba na spratu?”.

Većina prosečnih domova podrazumeva spavaće sobe na spratu kuće, ali u rezidenciji vojvode i vojvotkinje od Kembdridža, sprat je rezervisan za njihovu poslugu. Njihova posluga uključuje i kraljevsku dadilju Mariju Terezu Turion Boralo, koja u punom radnom vremenu radi za vojvodi i vojvotkinju i brine za njohovu decu, osmogodišnjeg princa Džordža, šestogodišnju princezu Šarlog i trogodišnjeg princa Luisa.

Iako je mnogima neobično što postoje dve glavne spavaće sobe za jedan par, u kraljevskim krugovima i među aristokratijom to je sasvim normalno.

Rođaka princa Filipa, Lejdi Pamela Hiks objasnila je kako su aristokrati “oduvek imali odvojene spavaće sobe”. Pojasnila je i razlog koji stoji iza te radicije:

– U Engleskoj, viši slojevi društva oduvek su imali odvojene spavaće sobe. Ne žele da im smeta nečije hrkanje ili da se neko tokom noći stalno pomera i ometa im san. Ipak, kada to poželite, uvek možete da delite sobu – pojašnjava ona.

Preuzeto: objektiv.rs

Foto: Shutterstock

Tagovi:
Pročitajte još: