Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Mnogi još uvek ne koriste najbolje rešenje za prebacivanje fajlova između telefona, računara i tableta

Telefoni

Prebacivanje fajlova sa jednog uređaja na drugi ne bi trebalo da bude teško, ali iz nekog razloga jeste. Čelni ljudi vodećih tehnoloških kompanija nikako da sednu i da se dogovore oko univerzalnog rešenja, pa prebacivanje slika ili videa između telefona, tableta i računara i dalje predstavlja nepotrebno komplikovan napor.

Rešenje prve strane jednostavno ne postoji. Iako će mnogi pomisliti da je u pitanju Bluetooth, njegovo korišćenje ne samo da je sporo, već nije pogodno za iPhone korisnike koji ne mogu da šalju i primaju fajlove na ovaj način, baš kao ni za desktop računare koji ga u sebi nemaju. Nisu pogodna ni rešenja različitih proizvođača koja dozvoljavaju slanje fajlova samo između uređaja pod istim brendom..

Google je imao dobru ideju sa Nearby Share-om, kao jedinstvenim načinom za transfer podataka između Android telefona, a odnedavno i računara, ali njega ne mogu da upotrebljavaju ni korisnici Apple uređaja, ali ni vlasnici Huawei telefona koji zbog američkih sankcija nemaju standardan pristup Google servisima.

I šta nam ostaje? Na prvi pogled nam ostaje da instaliramo aplikacije treće strane, da trošimo internet upload-ovanjem fajlova na WeTransfer ili da žrtvujemo kvalitet slika i videa tako što ćemo ih poslati putem neke od aplikacija za dopisivanje. Srećom, ipak postoji nešto…

Najlakši način za prebacivanje fajlova između telefona, tableta i računara
Sada ćemo vam reći nešto što niko nije – ne morate da instalirate ništa, ne morate da trošite megabajte, ne morate da žrtvujete kvalitet ili da gubite vreme koristeći Bluetooth. Postoji univerzalno rešenje koje vam dozvoljava da šaljete i primate fajlove nezavisno od toga da li koristite telefon, tablet ili računar, nezavisno od brenda ili operativnog sistema, a ono se zove PairDrop.

Ako znate da otvorite pregledač interneta (Chrome, Firefox, Safari i sl.), znaćete da koristite i PairDrop. Ovo rešenje povezuje dva uređaja na istoj mreži, a fajlovi se pomoću Wi-Fi konekcije šalju sa jednog na drugi veoma brzo. Evo kako se koristi:

Postarajte se da su oba uređaja povezana na istu Wi-Fi mrežu
Otvorite pregledač na oba uređaja i posetite “pairdrop.net” stranicu
Na ekranu ćete moći da vidite dostupne uređaje kojima je PairDrop automatski dao neko ime
Na uređaju sa kojeg se šalje fajl potrebno je kliknuti / dodirnuti na uređaj koji taj fajl prima
Izaberite šta želite da pošaljete, odnosno aplikaciju iz koje to želite da uradite
Potrebno je da uređaj koji prima fajl prihvati slanje
Sačekajte da se željeni fajl prebaci
Na uređaju koji prima fajl izaberite “Download”

Nije važno da li šaljete jedan ili više fajlova istovremeno, postupak je isti i trajaće samo onoliko koliko su vam brzi prsti, odnosno koliko je fajl koji se prenosi sa jednog uređaja na drugi veliki.

Međutim, sigurni smo da se sada pitate šta je sa situacijama kada nismo u kući, kafiću ili kancelariji, odnosno kada u blizini ne postoji Wi-Fi mreža na koju se može povezati. U tim situacijama vam je potreban pristup mobilnom internetu bar na jednom uređaju, a sa drugim ćete se povezati tako što ćete podeliti internet pomoću Hotspot funkcije.

Kako PairDrop služi samo kao spona između dva uređaja na istoj mreži, a deljenje fajlova se vrši isključivo preko Wi-Fi konekcije, ovo znači da ćete koristeći Hotspot potrošiti samo onoliko mobilnog interneta koliko vam je potrebno da učitate stranicu – dakle, jako malo. Ukoliko do sada niste koristili Hotspot, detaljno uputstvo možete pročitati OVDE.

Tagovi:
Pročitajte još: