fbpx
Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.

Najlepši posni kolač

Recept - medeno srce

Medeno srce

Sastojci:

Za biskvit

  • 1 šolja oštrog brašna (+ brašno da premažete tepsiju)
  • 1 šolja kisele vode
  • 1/2 šolje šećera
  • 5 kašika ulja (+ ulje da premažete tepsiju)
  • 3 kašičice kakaa
  • 1 kašičica sode
  • 1 kašika džema
  • malo cimeta
  • malo muškatnog oraščića
  • prstohvat soli

I još:

  • 100 g čokolade za kuvanje (posne)
  • 3 kašike ulja
  • 4-5 kašike džema

Priprema:

Odmah uključite renu da se greje na 200 C.

U veću činiju sipajte kiselu vodu, prstohvat soli, šećer, kašiku džema, ulje. Promešajte. Dodajte prosejano brašno sa sodom, kakaom, cimetom, muškatnim oraščićem. Sve sastojke dobro promešajte.

Tepsiju premažite uljem i pospite brašnom. Izlijte umućenu smesu.

Kada se rerna zagreje smanjite na 180 C i ubacite kolač da se peče. Pecite oko 20-25 minuta.

Čačkalicom proverite da li je pečen. Biskvit će biti nizak (tako i treba).

Ostavite da se ohladi.

Ohlađenu koru presecite na pola. Na jednu polovinu premažite džem, otprilike 4-5 kašika. Preko stavite drugu koru. Kolač možete sad da isečete na kockice ili šnite, ili da prelijete čokoladom, pa kad se čokolada stegne da ga isečete.

Priprema glazure:

U vatrostalnu činiju izlomite čokoladu i sipajte 3 kašike ulja. Šerpicu sa vodom stavite na ringlu, pa kad provri, smanjite temperaturu i stavite čokoladu da se istopi. Istopljenu čokoladu prelijte preko kolača.

PRIJATNO!

Tagovi:
Pročitajte još: