Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Navike koje će vam pomoći da stimulišete metabolizam i izgubite višak masti

Salo na stomaku

Da biste ubrzali metabolizam i izgubili višak kilograma, nije uvek potrebno svakodnevno trenirati i drastično smanjiti unos kalorija.

Uvođenjem malih navika možete postići dugoročne i dobre rezultate.

Da biste otključali puni potencijal svog metabolizma, potrebni su vam čvrsti, naučno potkrijepljeni savjeti, a ne prolazni modni trend u ishrani.

Svaka od sledećih navika je dizajnirana da optimizuje vašu potrošnju energije i maksimizira brzinu metabolizma pretvarajući vaše telo u efikasniju mašinu za sagorevanje masti.

Ne preskačite doručak

Započnite dan doručkom bogatim hranljivim sastojcima da biste ubrzali metabolizam. Uključite proteine kao što su jaja i nemasno meso, koji su neophodni za izgradnju mišića i sagorevanje masti. Ovaj jednostavan jutarnji ritual postavlja tempo za dan zdrave ishrane i trajne energije. Super laki obroci kod kuće dizajnirani da sagorevaju masti tokom dana.

Ostanite hidrirani

Pijte puno vode tokom dana, počevši od jutra. Hidratacija je ključna za održavanje brzine metabolizma. Razmislite o dodavanju kriške limuna u vodu za dodatni ukus i metaboličke prednosti.

Uključite proteine u svaki obrok

Fokusirajte se na uključivanje dobrog izvora proteina u svaki obrok kako biste pomogli u održavanju mišićne mase i povećanju sitosti, što može sprečiti prejedanje. Dijeta sa visokim sadržajem proteina takođe zahteva više energije za varenje, što dodatno ubrzava vaš metabolizam. Proteini kao što su jaja, losos i nemasna govedina su idealan izbor.

Začinite svoju hranu

Dodavanje začina kao što je kajenski biber u obroke može ubrzati vaš metabolizam. Pokazalo se da kapsaicin u paprici povećava potrošnju energije i podstiče sagorevanje masti. Neka vaša hrana bude začinjena, ukusna i zanimljiva.

Krećite se više tokom dana

Uključite jednostavne aktivnosti poput hodanja ili penjanja stepenicama umesto da koristite lift. Redovno kretanje tokom dana održava vaš metabolizam aktivnim i pomaže u sagorevanju kalorija. Uključite se u trening snage za održavanje i rast mišića.

Jedite više vlakana

Namirnice bogate vlaknima kao što su povrće, integralne žitarice i mahunarke mogu poboljšati varenje i obezbediti stalno snabdevanje energijom. Ugljeni hidrati bogati vlaknima poput ovsene kaše, cele pšenice i kinoe su odlični za gubitak težine.

Tagovi:
Pročitajte još: