fbpx
Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.

Nedeljni ručak

recept dana

Pohovane pileće rolnice

Sastojci:

  • 4 pileća prsa
  • 100 g narendanog parmezana
  • 100 g maslaca
  • 50 g sveže mirođije
  • 50 g prezle
  • 1-2 jaja
  • so i biber po želji

Priprema:

Presecite pileća prsa po pola tako da dobijete osam šnicli. Istanjite šnicle, posolite ih i pobiberite po želji. Narendani parmezan pomešajte s naseckanom mirođijom i stavite sa strane. Maslac isecite na osam jednakih delova. Komadić maslaca stavite na piletinu i razmažite ga preko površine mesa. Narendajte parmezan. Veći deo pomešajte s naseckanom mirođijom i stavite u zasebnu činiju. Ostatak sitno naseckanog parmezana pomešajte s prezlom i stavite na tanjirić. Mešavinu parmezana i mirođije stavite na pileća prsa koja ste premazali maslacem.

Zamotajte piletinu u rolnicu. Umočite rolicu u umućeno jaje, a zatim je uvaljajte u mešavinu parmezana i prezle. Ponavljajte postupak dok ne napravite svih osam pilećih rolnica.

Poređajte rolnice u pleh. Pileće rolnice pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni, oko 50 minuta.

Salata sa krastavcima

Sastojci:

  • 2 krastavca
  • 200 g kisele pavlake
  • 1 glavica crnog luka
  • po ukusu so

Priprema:

Krastavce oljuštite, sitno iseckajte i stavite u dublju posudu. Dodajte sitno seckan crni luk, kiselu pavlaku, posolite po ukusu i izmešajte kako bi se svi sastojci sjedinili. Pre posluženja dobro ohladite salatu.

Japanski pamuk kolač

Sastojci:

  • 3 jaja
  • 120 g bele čokolade
  • 120 krem sira (sirni namaz)

Priprema:

Stavite čokoladu da se topi na pari. Odvojite žumanca i belanca i umutite belanca u čvrsti sneg. Kada se čokolada otopi, umešajte krem sir i žumanca, pa polako dodajte umućena belanca. Smesu sipajte u kalup i pecite na 170 stepeni 15 minuta. Posle 15 minuta smanjite temperaturu na 160 stepeni i pecite kolač još 15 minuta. Nakon 30 minuta pečenja, ugasite rernu i ostavite da se kolač peče na postojećoj temperaturi još 15 minuta.

Kolač ohladite i pospite šećerom u prahu.

PRIJATNO!

Tagovi:
Pročitajte još: