Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Neuspešna borba protiv celulita: 5 razloga zašto ne uspevate da ga se rešite

Telo

Neuspešna borba protiv celulita: Šta radimo pogrešno?

Ponekad radimo nešto korisno, ali radimo to na pogrešan način, pa nema efekta. Ukoliko se borite protiv celulita (neuspešno), zapitajte se da li sve radite na dobar način. Evo gde žene najčešće greše.

Pokušavate da se rešite celulita uz savete prijateljice

Da, verovatno jeste vaša prijateljica otiška kod lekara i dobila smernice korak po korak. Ali metoda koja odgovara njoj, ne znači da je dobra i za vas. Postoje tri vrste celulita i svaka zahteva poseban pristup. Postoji:

Masni tip
Ovaj tip se uglavnom nalazi kod gojaznijih ljudi. Masne ćelije mogu povećati veličinu čak za 50 puta ako imaju dovoljno materijala za to. Dakle, za ovakav celulit je najbolja dijeta. Pored nje, koristi se kozmetika na bazi kofeina ili karnitina.
Edematozni celulit
On je povezan sa zadržavanjem tečnosti u telu. U ovom slučaju, dijete ne mogu ništa da učine. Za edematozni celulit je potreban trening limfne drenaže, pa čak i obično boso hodanje po pesku ili kamenju može pomoći. Anticelulit kozmetika za ovakav celulit. treba da sadrži bršljan, crveno grožđe ili čempres.
Vlaknasti celulit
Vlaknasti celulit je tvrd, pa čak i bolan na dodir, a to je zato što su ćelije snažno pritisnute kondenzovanim tkivom. Za ovakav celulit su potrebni ozbilljniji pristupi, ali uglavnom se koristi kozmetika u kombinaciji sa masažama.
Očekujete trenutne rezultate od kozmetike

Dobar proizvod će imati vidljive rezultate tek nakon 7-10 dana. A primetno poboljšanje će se videti tek nakon mesec dana ili tri. Međutim, morate zapamtiti da sama krema nije dovoljna. Da bi neuspešna borba protiv celulita ipak bila uspešna, potreban je integrisani pristup: pravilna ishrana, fitnes, bazen, masaže i slično.

Osim toga, cirkulacija je poremećena u tkivu koje je kvrgavo ispod kože, pa krema teško prodire u njega i nepravilno se raspoređuje. Da bi ovaj proces bio lakši, tkiva bi trebalo da se zagreju pod tušem, kadom ili masažom. Masažu je najbolje raditi sa anticelulitnim rukavicama, četkom ili masažerom sa elastičnim šiljcima. Dovoljno je da napravite 10 horizontalnih, vertikalnih ili kružnih pokreta da bi se kozmetika apsorbovala.

Mere predostrožnosti za samomasažu

Nakon previše intenzivne masaže na telu, mogu ostati modrice i bolni otok koji može trajati i dva dana. Pored toga, temperatura tela može skočiti na 34-38°C. Razlog tome je raspadanje masti ispod kože koje prouzrokuje samotrovanje. Telo obično ne bude pripremljeno za ovu borbu i jednostavno nema vremena da ih obradi. Dakle, nemojte preterivati.Ako osetite bol i nelagodnost pijte zeleni čaj i mineralnu vodu kako biste očistili organizam od toksina. Nemojte ponavljati masažu dok sve ne prođe.

Nosite usku odeću

Ako verujete u zabludu da će uske farmerke sprečiti taloženje masti na problematičnim mestima, prestanite. Zapravo je situacija sasvim suprotno. Stalni pritisak pojačava formiranje celulita, a loša cirkulacija postaje još gora. Ista je situacija i sa zategnutim kaišem.

Neuspešna borba protiv celulita: Pogrešan položaj spavanja

Spavanje na stomaku nije preporučljivo ni zbog čega. Ovakvim položajem stičete nabore na licu i ubrzavate stvaranje bora. Osim toga, izazivate i stvaranje masnih naslaga i celulite u donjem delu struka. Dakle, menjajte položaj.

Ne obraćate pažnju na mineralnu ravnotežu

Nedostatak magnezijuma u telu stvara grčeve u mišićima i povećanu razdražljivost. Osim toga, on utiče i na zadržavanje vode u telu koja potom stvara edeme, metaboličke poremećaje, hipertrofije masnih ćelija i celulit.

Da biste ovo izbegli, uključite sirove semenke bundeve, lešnike i kinou u ishranu. Kalijum je takođe efikasan u sprečavanju pojave intersticijalnog edema, pa su kajsije bez koštica ili suve koštica pravi izbor.

Osim toga, ne verujte u to da treba da pijete manje tečnosti kako bi se oslobodili celulita. U stvaru, dovoljan unos tečnosti doprinosi poboljšanju cirkulacije i uklanjanju toksina iz potkožnih tkiva tako da e vam ovo pomoći u neuspešnoj borbi protiv celulita. Srećno!

Tagovi:
Pročitajte još: