fbpx
Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.

Njoke u paradajz sosu

Njoke u paradajz sosu

Sastojci:

Za njoke:

  • 1 kg krompira
  • 1/4 kašičice muskatnog oraščića
  • 1 jaje
  • 190-250 g brašna

Za sos:

  • 2-3 kašike maslinovog ulja
  • 1 crni luk
  • 2 čena belog luka
  • 800 ml paradajz sosa
  • 8-10 listova bosiljka
  • 1 kašičica sušenog origana
  • parmezan

Priprema:

U šerpu stavite isečen krompir, pa posolite i kuvajte dok ne omekša. Procedite i ispasirajte, pa dodajte jaje, muskatni oraščić, biber i prosejano brašno, pa umesite testo. Podelite ga na 4 jednaka dela i svaki deo razvucite u oblik zmijice. To ćete uraditi tako što ćete rolati testo gore dole. Isecite na manje delove i stavljajte ih u šerpu u kojoj je proključala voda. Kada isplivaju na vrh gotove su.

U većem tiganju zagrejte maslinovo ulje, dodajte seckani crni luk i dinstajte 4-5 minuta, dok ne porumeni. Dodajte mleveni beli luk i dinstajte još 2 minuta. Prelijte paradajz sosom, dodajte seckani bosiljak i sušeni origano. Promešajte i kuvajte još 5-10 minuta.

U sos dodajte proceđene njoke i kuvajte još minut, dva.

Pospite parmezanom i služite.

Prijatno!

Tagovi:
Pročitajte još: