NOVAK POČEO DA JEDE CVEĆE! Zbog novog načina ishrane, zaludeo svet!

Zdravlje mu je na prvom mestu!

Najnovijem trendu u svetu podlegao je i prvi teniser na ATP listi Novak Đoković (33). Naš as je godinama na potpuno veganskoj ishrani, a osim povrća i voća, jede i cveće. On je, naime, tokom boravka u Sarajevu kupio i sadnice nevena za jelo.

I ukras i zdravlje 

Jestivo cveće je u poslednje vreme apsolutni hit u svetu. Novak kao pristalica organske i veganske ishrane takođe jede cveće, koje se najčešće servira uz slatkiše. Kao što je odranije poznato, Nole i njegova supruga Jelena ne jedu slatkiše sa šećerom. Za takve poslastice se uglavnom koriste organski kakao, urme i koštunjavo voće. Dodatak je i pomenuto cveće, koje nema samo dekorativnu namenu već je i zdravo. 

Jelena i Novak Đoković

Jelena i NovakFoto: MN Press

 Zbog svega navedenog i Novak povremeno uvrsti u svoju ishranu cveće.

– Cveće u kuhinji nije novina, ali u Evropi i dalje nije toliko popularno, osim u modernim restoranima i među veganima. S obzirom na to da i Novak i Jelena stalno uče o organskoj i zdravoj ishrani, uvrstili su i cveće, pogotovo kada prave slatkiše, a koriste ga i za salate. Kada je bio u Sarajevu, Novak je od ljudi koji proizvode organsko mikropovrće, začinsko bilje i jestivo cveće kupio sve što mu je potrebno da posadi neven za jelo – kaže izvor.

Ne unosite smeće

Jelena Đoković je i prilikom jednog rođendana sina Stefana podelila sa javnošću kako izgledaju slatkiši u njihovom domu, pa čak i rođendanska torta. Tako će biti i kada budu Stefanu slavili šesti rođendan.

– Mi se uvek trudimo da u kući imamo nešto slatko za grickanje (ne šećer), pa smo i za Stefanov rođendan spremili zdrave, slatke kolače. To znači bez šećera, brašna, jaja, mleka, glutena i čokolade. Mi smo se samo služili drugim opcijama, koristeći zdrave sastojke poput voća, oraha, kakaoa, rogača, kokosa… Zbog ovih sastojaka se najedete brzo i zadovoljite potrebu za šećerom. Veoma sam strastvena povodom toga da treba biti zdrav. Nahranite svoje telo i nemojte da unosite smeće u sebe – rekla je Jelena jednom prilikom.

Novak Đoković je više od pet godina vegan, što znači da ne jede meso, ribu, mlečne proizvode, jaja, ali ni gluten ni šećer.

Preuzeto: Srbija Danas