fbpx
Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.

Oaza mira: Postoji boja kancelarijskih zidova koja provereno umanjuje stres

Kancelarija

Neki tonovi su poznati po svojim umirujućim i opuštajućim svojstvima, dok drugi imaju sposobnost da nas stimulišu i pruže energiju. Istraživanja su takođe potvrdila da naš životni prostor utiče na naše raspoloženje, pa je izbor boja u kancelariji od izuzetne važnosti, posebno u radnom okruženju gde stres često dominira.

Kako bismo povećali koncentraciju, podstakli produktivnost i stvorili miran ambijent, ključno je odabrati boje koje nas opuštaju. U kancelarijskom prostoru, koji je posvećen poslu i često ispunjen pritiskom, važno je da tonovi budu umirujući, kako bismo stvorili balans između mentalne harmonije i efikasnosti.

Koja boja smanjuje stres u kancelariji?

Kada je u pitanju stvaranje mirne i harmonične atmosfere u radnom prostoru, ekološka psihološkinja Seli Ogustin, u svojim kolumnama na stranici The Healthy, preporučuje izbegavanje toplih boja koje mogu preterano stimulisati čula. Umesto toga, preporučuje nam da se okrenemo hladnim tonovima, među kojima se posebno izdvajaju nijanse plave.

Plava boja se smatra efikasnom u suzbijanju nervoze i poboljšanju koncentracije. Ali to nije sve. Sofi Muton-Brizej, autorka knjige “La Déco des emotions”, objašnjava da su naučna istraživanja pokazala iznenađujuću moć plave boje, posebno ledeno plave, da snižava krvni pritisak i usporava otkucaje srca. Stoga, bilo da je prisutna na nameštaju, ukrasnim predmetima, zidovima ili tapetama, plava boja može postati vaš saveznik u kancelariji.

Neka plava zavlada vašim radnim prostorom i iskusite blagodeti ove boje koja donosi smirenost i ravnotežu.

Tagovi:
Pročitajte još: