Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Ovaj komad mesa obavezno uvrstite u svakodnevnu ishranu

Hrana

Rezultati će vas oduševiti!
Pileća džigerica, poznata i kao pileća jetra, ne ubraja se ni u crvena, niti u bela mesa. Naime, meso životinjskih organa spada u zasebnu kategoriju i odlikuje se izuzetno visokom hranljivošću. Brojne zdravstvene prednosti unosa pileće džigerice obuhvataju prevenciju pojave anemije, povećanje plodnosti i pomoć u borbi protiv stresa.

Nutritivna vrednost pileće džigerice na količinu od 100 g

Uticaj pileće džigerice na zdravlje

U pilećoj džigerici nalaze se razni korisni mikronutrijenti, kao što su:

Vitamin B12
Vitamina A
Folati
Vitamin B2
Osim navedenih, pileća džigerica sadrži i sledeće vitamine:

Vitamin B1
Vitamin B3
Vitamin B5
Vitamin B6
C vitamin
pileća džigerica
pileća džigerica
Foto: Profimedia
Komplex vitamina B gore naveden ne treba da te iznenadi, jer su vitamini B kompleksa često prisutni u proizvodima životinjskog porekla. Interesantno je da se u 100 g pileće džigerice nalazi dovoljno vitamina C da zadovolji čak 47% preporučenog dnevnog unosa ovog vitamina.

To je velika prednost pileće džigerice u odnosu na meso koje redovnije jedeš, a koje ne sadrži vitamin C. Osim vitamina C, u pilećoj džigerici mogu se pronaći još i:

Selen
Gvožđe
Fosfor
Cink
Bakar
Dodatno, vitamin A u pilećoj džigerici prisutan je u formi koja se automatski apsorbuje u tvom organizmu. Kao što ti je poznato, vitamin A veoma je važan za održavanje zdravlja očiju i podizanje imuniteta. Sa druge strane, visoka koncentracija selena u pilećoj džigerici pozitivno utiče na zdravlje tvoje štitne žlezde.

Tagovi:
Pročitajte još: