Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Ovo je najzdraviji doručak: Pomaže u regulisanju holesterola i nivoa šećera, podržava probavu i olakšava gubitak kilograma

Doručak

Svako jutro, počastite se ovsenom kašom – jednom od najzdravijih žitarica na svetu. Ova hrskava poslastica ne samo da je ukusna, već je i izuzetno hranljiva. Ovas je poznat po tome što ne sadrži gluten, a bogat je vitaminima, mineralima, vlaknima i antioksidantima.

Doručak od ovsene kaše donosi vam ne samo dobro zdravlje, već i energiju koja će vas pokretati tokom celog dana. Prema izveštaju sa „Healthline“-a, ovsena kaša ima mnoge zdravstvene koristi, uključujući održavanje stabilnog nivoa šećera u krvi, snižavanje krvnog pritiska i holesterola, poboljšavanje probave i čak podsticanje mršavljenja.

Kada pripremate ovsenu kašu, važno je izbegavati gotove kesice pune dodatog šećera i aditiva. Umesto toga, odaberite cela zrna ovsenih pahuljica i pripremite ih sami. Za jednostavan doručak, pomešajte 4 kašike ovsenih pahuljica sa 200 ml jogurta ili mleka i dodajte jednu bananu ili šaku zamrznutog bobičastog voća. Po želji, možete dodati mešavinu lanenih semenki, susama, cimeta ili koštunjavog voća kako biste obogatili ukus i hranljivost vašeg doručka.

Tagovi:
Pročitajte još: