Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Pojedite ovu namirnicu pred spavanje i ima da vam otopi masne naslage!

Mršavljenje

Za gubitak težine, kažu stručnjaci, najgore je jesti puno pre spavanja. Ugljeni hidrati, šećer i skrob – kao što su pirinač, hleb, krompir i slatkiši – posebno će doprineti gojenju.

Hrana bogata šećerom i malo vlakana brzo će utažiti glad, ali ako se energija u koju se pretvaraju ne iskoristi, ove kalorije će se uskladištiti kao mast.

Ima li loših vesti za tvoj struk?

Međutim, stručnjaci se slažu da nije dobro ići u krevet na prazan stomak, pa ako pre spavanja osetite glad, postoje rešenja.

Sitni sir

Posegnite za namirnicom bogatom proteinima, nemasnim svežim sirom. Upravo je ova namirnica bila predmet istraživanja.

Stručnjaci navode da konzumiranje 30 grama proteina 30 minuta pre spavanja može imati pozitivan uticaj na zdravlje.

Studija je bila relativno mala i uključivala je samo aktivne mlađe žene, ali je to prva studija koja je pogledala kako hrana može pomoći u gubitku težine osim proteinskih šejkova.

Ostala hrana bogata proteinima

Ako niste ljubitelj svežeg sira, postoji niz zamena koje su takođe dobar izvor proteina.

Piletinu, tofu, kuvana jaja ili male količine badema možete jesti 30 minuta pre spavanja, jer sadrže čiste proteine.

Bademi i orasi su jedni od najzdravijih orašastih plodova, a posebno su dobar izbor za ljude koji ne podnose laktozu, vegane ili one koji jednostavno ne vole mlečne proizvode.

Sadrže velike količine zdravih masti, proteina i hranljivih materija kao što su vitamin E, selen i magnezijum. Ako nemate problema sa laktozom, možete izabrati i mocarelu, koja ima malo kalorija i mnogo proteina, kao i kalcijuma i vitamina D.

Pravi odgovor za gubitak težine leži u smanjenju unosa kalorija u organizam, morate potrošiti više energije nego što unosite.

Ako svoje obroke rasporedite tako da unosite proteine i povrće svakih 5 sati, obezbedili ste telu dovoljne količine energije potrebne za mršavljenje, planiranjem obroka možete donositi zdravije odluke i eliminisati nesvesnu ishranu.

Tagovi:
Pročitajte još: