Sastojci:
- 1 crveni luk, isečen na 8 kriški
- 300 g isečene šargarepe
- 300 g isečenog paškanata
- 300 g očišćene i isečene bundeve
- 1 mali isečen krompir
- 2 čena belog luka
- 1 ½ kašika maslinovog ulja
- 1.3 l vruće povrtne supe
- grčki jogurt
- 1 kašika sitno iseckanog peršuna, za serviranje (po želji)
Priprema:
Zagrejte rernu na 200°C (180°C sa ventilatorom). Stavite svo povrće u pleh za pečenje. Začinite solju i biberom i prelijte sa maslinovim uljem i sve dobro promešajte.
Pecite 30-35 minuta, okrećući povrće na pola pečenja, dok ne postane mekano i ne počne da karamelizuje.
Prebacite pečeno povrće u veliku šerpu, prelijte vrućom supom i kuvajte još pet minuta. Zatim, sve dobro izblendajte dok ne dobijete glatki potaž.
Poslužite je sa kašičicom jogurta, peršunom i malo sveže mlevenog crnog bibera.
PRIJATNO!