Search
Close this search box.

Potaž od pečenog povrća

Potaž od pečenog povrća

Sastojci:

  • 1 crveni luk, isečen na 8 kriški
  • 300 g isečene šargarepe
  • 300 g isečenog paškanata
  • 300 g očišćene i isečene bundeve
  • 1 mali isečen krompir
  • 2 čena belog luka
  • 1 ½ kašika maslinovog ulja
  • 1.3 l vruće povrtne supe
  • grčki jogurt
  • 1 kašika sitno iseckanog peršuna, za serviranje (po želji)

Priprema:

Zagrejte rernu na 200°C (180°C sa ventilatorom). Stavite svo povrće u pleh za pečenje. Začinite solju i biberom i prelijte sa maslinovim uljem i sve dobro promešajte.

Pecite 30-35 minuta, okrećući povrće na pola pečenja, dok ne postane mekano i ne počne da karamelizuje.

Prebacite pečeno povrće u veliku šerpu, prelijte vrućom supom i kuvajte još pet minuta. Zatim, sve dobro izblendajte dok ne dobijete glatki potaž.

Poslužite je sa kašičicom jogurta, peršunom i malo sveže mlevenog crnog bibera.

PRIJATNO!

Tagovi:
Pročitajte još: