fbpx
Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.

Predlog za današnji ručak

recept

Pirinač sa pilećim mesom i povrćem

Sastojci:

  • 1 šolja pirinača
  • 5-6 veće pečurke
  • 1 veća šargarepa
  • 1 glavica crnog luka
  • 1 glavica crvenog luka
  • 1 manja paprika
  • za prženje ulje
  • po želji suvi biljni začin
  • po želji biber
  • po želji beli luk u prahu
  • 1 kocka za supu

Priprema:

Staviti pirinač da se kuva. Iseckati svo povrće koje vam je potrebno. Na ulju propržiti prvo crni i crveni luk, zatim dodati iseckan pileće belo meso.

Kada meso porumeni dodati ostatak povrća i pržiti još malo uz mešanje.

Rastvoriti u vrućoj vodi kocku za supu (ja sam koristila od povrća) pa dodati u jelo i ostaviti da se krčka.

Kada je pirinač skuvan dodati ga u jelo i staviti začine po ukusu, a potom staviti u rernu na 200 C 20-ak minuta da se lepo zapeče.

Miks salata

Sastojci:

  • 1/2 glavice salate
  • 1 krastavac
  • 2 paradajza
  • 1 crvena paprika
  • 1 glavica crnog luka
  • po ukusu so
  • po ukusu biber
  • 50 g kačkavalja
  • 1 kašika ulja

Priprema:

Listove salate dobro oprati, iscepkati i staviti u dublju posudu. Dodati oljušten i iseckan krastavac, seckan crni luk, seckan paradajz i na kockice iseckan kačkavalj. Umešati seckanu papriku, posoliti po ukusu, dodati biber, ulje i lagano izmešati te preručiti u činiju za posluživanje.

Francuski sufle

Sastojci:

  • 220g čokolade
  • 250g margarina
  • 4 jajeta
  • 160g šećera
  • 120g brašna

Priprema:

Margarin i čokoladu istopiti na pari, zatim u drugoj posudi izmutiti jaja sa šećerom i brašnom. Potom smesu sa margarinom i čokoladom pomešati sa smesom jaja, šećera i brašna.

Smesu sipati u tepsiju sa kalupima. Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 250 stepeni, 7 minuta.

Ovu čokoladnu bombu najbolje je poslužiti uz sladoled od vanile.

Prijatno!

Tagovi:
Pročitajte još: