Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Seks po fazama ciklusa

U zavisnosti od toga u kojoj je nedelji menstrualnog ciklusa, žena se ponaša na određeni način. Zato vam se ponekad čini da je vaš polni odnos uvek različit.

Zašto nekim danima imamo potrebu za seksom, a drugim danima ne želimo ni da pomislimo na njega? Jedan od razloga za ovo leži u nivou hormona koji tokom jednog meseca varira i dovodi do raznih promena kako u našem raspoloženju tako i u našem izgledu.

OD 1. DO 5. DANA CIKLUSA

U tim danima povećan je nivo hormona estrogena koji određuje vaše raspoloženje. Početak menstruacije je mnogim ženama veliko olakšanje jer se tada završava faza tromosti i razdražljivosti. Ukoliko je menstruacija bolna, uživajte u dodirima svog partnera i primetićete da će se bolovi smanjiti. Ako se potpuno prepustite i doživite orgazam, vaše telo će osloboditi endorfin, hormon sreće, a poznato je da endorfin ublažava bolove. Upozorite partnera da vam ne pritiska stomak pošto je tada veoma osetljiv, ali pokušajte u predigri da uživate što duže.

OD 6. DO 8. DANA CIKLUSA

Ovo su savršeni dani za eksperimentisanje. Po završetku menstruacije vaše samopouzdanje je na vrhuncu i savršena prilika da pod čaršavima doživite nezaboravno iskustvo. Vaše raspoloženje se popravilo, ne osećate se „debelo“ i neprivlačno, a sve što vas je nerviralo prethodnih dana kao je da jestalo. Ovo se smatra idealnim periodom da nadoknadite sve ono što ste propustili dok ste imali menstruaciju.

OD 9. DO 14. DANA CIKLUSA

Poznato je kako se u to vreme telo priprema za ovulaciju. Hormon estrogen dolazi do svog vrhunca, a vi se osećate poprilično zavodljivo. Kako je ovo najplodniji period u mesecu, kada su najveće šanse da ostanete u drugom stanju, priroda se potrudila da izgledate najsenzualnije baš tada. Upravo se to vreme smatra idealnim za vođenje ljubavi. Obucite izazovan donji veš i prionite na posao.

OD 15. DO 19. DANA CIKLUSA

Posle ovulacije želja za odnosom postaje sve manja. To je normalna pojava, jer upravo u to vreme dolazi do pada estrogena, a samim tim i vašeg raspoloženja. To je vreme kada vam više odgovara maženje, jer se jednostavno ne osećate toliko privlačno.

OD 20. DO 28. DANA CIKLUSA

Upravo se to vreme smatra najnezgodnijim. To je vreme kada se gotovo svaka žena oseća nervozno i pre svega depresivno. Česte promene raspoloženja dovode do toga da želja za odnosom praktično ni ne postoji. Pored ovim promena raspoloženja, dolazi i do fizičkih promena. Zadržavanje vode, naduvenost itd uticaće na to da sebi verovatno nećete izgledati privlačno, što često nema veze sa realnim stanjem. Verovatno ćete imati veću potrebu za slatkišima nego za seksom, ali sva sreća, ova faza ne traje dugo.

Izvor: Zdrava i fit

Tagovi:
Pročitajte još: