Šlag torta sa jagodama

Šlag torta sa jagodama

Sastojci:

  • 500 ml slatke pavlake + 200 ml za dekoraciju
  • 400 g kisele pavlake
  • 100 g šećera u prahu
  • 500 g mlevenog keksa
  • 350 g jagoda

Priprema:

Slatku pavlaku umutite u čvrst šlag.

U drugoj posudi izmešajte kiselu pavlaku sa šećerom u prahu, pazite da je premutite, jer može postati tečna. Kašikom lagano umešajte mešavinu kisele pavlake i šećera u umućenu slatku pavlaku. U dobijenu smesu dodajte mleveni keks i jagode, ponovo lagano umešajte.

Sipajte u kalup i poravnajte. Preporučljivo je da tortu stavite u frižider oko 30 minuta da se stegne.

Umutite ostatak slatke pavlake i njome ukrasite desert koji ste izvadili iz kalupa.

Prijatno!



Tagovi:
Pročitajte još: